IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

9 juli, 2021

Inför IFK Norrköping – Mallbackens IF

Sista matchen innan IFK Norrköping går på sommaruppehåll – då väntar ett tufft möte med tabellnian på Platinumcars Arena: “Nu kör vi, det är ledigt sen och nu ska vi bara ta slut, haha”, säger Molly Wiklander.

Det värmländska laget har 14 säsonger i Damallsvenskan (den senaste 2016) och en 15:e plats i seriens maratontabell. Sedan dess har man blandat placeringarna i Elitettan med bland annat två placeringar närmare toppen än mitten.
   Efter tolv spelade omgångar ligger laget från Sunne på en niondeplats i Elitettan. Med 16 inspelade poäng fördelade på 4 vinster, 4 kryss och 4 förluster är det tight i tabellens mittenskikt.
   Senast tog man en stark – och lite överraskande – storseger mot Jitex där Linnéa Berger nätade två gånger och där tre av fem inbytta spelare gjorde mål i matchen som slutade 7-1. Dessförinnan föll de med 0-4 borta mot Älvsjö AIK.

IFK gjorde den längsta resan söder ut förra helgen mot tabelljumon Borgeby FK. Där blev det 0-0 efter att lagen haft varsin halvlek i en match som innehåll chanser åt båda hållen och det kunde mycket väl ha blivit IFK-seger.
   Men det ville sig inte riktigt och IFK tog då sin 11:e poäng i årets seriespel där Cornelia Baldi Sundelius dels debuterade och dels höll sin första nolla i IFK-tröjan.

Morgondagens match mot Mallbacken är den sista innan sommaruppehållet. Därefter går IFK på sommarlov innan Elitettan återupptas borta mot BP lördagen den 7:e augusti kl. 13:00 på Grimsta IP.
   Men först ska den 13:e omgången spelas.
   -Det är laddat. Vi har inget att förlora och jag tror alla känner revansch över säsongen som varit., säger Molly Wiklander
   Hur har veckan som gått varit?
   -Den har varit bra. Vi hade återhämtning i måndags men resten av veckan körde vi tillsammans som vanligt Det har känts bra och laddat.
   Igår hade de idrottspsykologen Frida Bylinder på besök för att prata igenom läget.
   -Då nämnde vi att vi måste få fram det bästa av varandra. Vi kanske inte fått fram allas spetsegenskaper och det man är bra på. Imorgon ska vi bara ha kul, göra varandra bättre och köra på – vi har som sagt ingenting att förlora.

Vad har ni pratat om efter matchen mot Borgeby?
   -Det är surt med 0-0 men samtidigt vara nöjda med 0-0 på bortaplan. Det hade kunnat gå åt andra hållet. Jag tror vi glömmer den och fokuserar på den här matchen.
   Till morgondagens match vill Molly se – kort och gott – eninställning.
   -Jäkligt mycket snack, en jäkla kämpaglöd och vilja och energi.
   Och IFK avslutar vårsäsongen som de öppnade den – på Platinumcars Arena.
   -Jag tycker bara det ska bli kul. Vi började den hemma och vi slutar den hemma och det är alltid skönt att vara på hemmaplan.
   Vad skulle det betyda att få kliva in i uppehållet med tre poäng i bagaget?
   -Det skulle kännas riktigt, riktigt skönt. Jag tror vi alla behöver det för allas självförtroende och för att få en revansch till höstsäsongen, säger Molly Wiklander.

Sista matchen innan uppehållet – säkra din biljett här!


IFK Norrköping–Mallbackens IF

Elitettan (13:26)
Lördagen den 10/7 kl. 14:00
Platinumcars Arena
Matchen sänds på NT.se och Sportexpressen Play
IFK-laget: Sofia Hjern (mv), Cornelia Baldi Sundelius (mv) – Selma Berggren, Clara Flenhagen, Emelie Johansson, Molly Wiklander, Selma Nyström, Alma Sjödahl, Jennie Egeriis, Thea Alvberger, Irmeli Jonsson, Lovisa Gustafsson, Grace Demir, Filippa Karlberg, Selma Cajlakovic, Ebba Sjögren, Irma Cajlakovic, Filippa Sjögren

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser