IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

28 februari, 2021

Inför IFK Norrköping – Linköpings FC

En match står mellan IFK Norrköping och ett historiskt första gruppspel i Svenska Cupen – och det är inte vilken motstånd som helst: “Det kommer bli tufft, men också lärorikt att spela mot ett så pass bra lag”, säger Ebba Sjögren.

Morgondagens match är den allra sista innan gruppspelet drar igång i mitten av mars. IFK Norrköping tog sig till den tredje omgången genom att första bortaslå Mälarhöjdens IK med 4–0 och därefter Örebro SK Söder med 5–0, även den på bortaplan.
   När IFK tog sig till kvalet blev matchen mot Linköpings FC uppskjuten och efter fram och tillbaka spikades den 28 februari.

LFC kliver i egenskap av ett damallsvenska lag in i den tredje omgången. 2020 placerade de sig på en fjärdeplats i Damallsvenskan. Under februari har de hunnit med tre träningsmatcher med en förlust (mot BK Häcken) och två segrar (mot KIF Örebro och AIK). Precis som för IFK väntar nu 2021s första tävlingsmatch.
   –Det ska bli väldigt kul äntligen att få spela en tävlingsmatch och dessutom mot ett riktigt bra motstånd. Det blir lärorikt, säger Ebba Sjögren.
   Har ni pratat om något speciellt i veckan inför den här matchen?
   –Vårt största fokus har som alltid legat på hur vi ska spela. Största fokus ligger inte på att det är just LFC vi möter, även om vi vet att det kommer bli en tuff match. Vi kommer fortsätta jobba med våra principer i både anfall och försvar så vi kan komma förberedda till en lång säsong i Elitettan.

IFK är en match ifrån ett gruppspel som innebär tre tävlingsmatcher istället för eventuella träningsmatcher.
   Även om det är Elitettan som är det primära.
   –Som nykomlingar kommer vårt fokus i år ligga på serien men vi kommer såklart göra allt för att vinna matchen på söndag och prestera bra som lag. Går vi till gruppspel är det bara bonus och då får vi fokusera mer på det då.
   Ett möte mellan de två lagen har blivit lite av en intuition på ett eller annat sätt. Om det inte varit i träningsmatcher så har det ofta varit i den inhemska Damcupen.
   
Det är klart att det är speciellt att möta ett damallsvenskt lag som LFC som förmodligen är där och utmanar om guldet i år.
   Hur kul ska det bli att spela en match där det gäller något?
   –Det är tävlingsmatcher vi tränar för så det ska bli väldigt roligt att äntligen få spela en match som betyder något. Vi har allt att vinna så jag hoppas vi kan gå ut på plan och njuta av denna möjlighet att få möta ett damallsvenskt motstånd, säger Ebba Sjögren.

Irmeli Jonsson, Filippa Karlberg, Sabina Ravnell och Thilde Alvberger är inte uttagningsbara. Alva Lundin gör däremot sin första samling i IFK-tröjan.

Matchen kan följas på Twitter och för prenumeranter på NT.se.

IFK Norrköping–Linköpings FC
Svenska cupen 202/21 omgång 3
Söndagen den 28/2 kl. 14:30
Platinumcars Arena
IFK-truppen: Sofia Hjern (mv), Cornelia Baldi Sundelius (mv) – Selma Berggren, Clara Flenhagen, Alva Lundin, Emelie Johansson, Ida Andersson, Molly Wiklander, Selma Nyström, Alma Sjödahl, Jennie Egeriis, Lovisa Gustafsson, Grace Demir, Alma Ekberg, Selma Cajlaković, Ebba Sjögren, Irma Cajlaković

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Foto
Lasse Jansson

Annonser