IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

8 augusti, 2021

Inför IFK Norrköping-Kalmar FF

Efter två raka bortamatcher är IFK Norrköping tillbaka hemma på Platinumcars Arena. Imorgon klockan 19.00 är det dags för omgång 14 av Allsvenskan när Kalmar FF gästar. “Kalmar ligger bra till och kan ställa till det för alla lag”, säger Rikard Norling inför matchen.

IFK Norrköping är tillbaka på vinnarspåret efter en tung 2-1-seger borta mot IFK Göteborg i måndags. Mål av Viktor Agardius och Carl Björk i den första halvleken gav ett övertag som Göteborg inte lyckades hämta upp. Marcus Berg kvitterade med pannan i början av andra halvlek, men närmre än så kom inte hemmalaget och IFK Norrköping höll undan för tre viktiga poäng.

Segern tog IFK Norrköping upp på 20 poäng på 13 matcher med målskillnaden 17-13. Den poängskörden placerar IFK på plats sex i den allsvenska tabellen.

Kalmar FF med nya tränaren Henrik Rydström har presterat bra under den snart halva säsongen som spelats. IFK Norrköping tränare Rikard Norling förväntar sig en svår match mot ett bra lag.

  • Kalmar är ett bra lag med en jäkligt duktig tränare. Han får till det på ett himla bra sätt och det är ingen slump att han spelar lika bra fotboll som med Sirius. Kalmar ligger bra till och kan ställa till det för alla lag.

Kalmar är laget som närmast jagar IFK Norrköping i tabellen. KFF har vunnit fyra matcher, spelat oavgjort fem gånger och förlorad fyra. Det ger 17 poäng med målskillnaden 12-14.

I förra omgången bröt Kalmar en jobbig svit. Efter fyra matcher utan seger – en oavgjord mot Varberg och förluster mot Häcken, AIK och Djurgården – blev det tre poäng efter 1-0 hemma mot Mjällby AIF.

Förra säsongen tog IFK Norrköping full pott mot Kalmar. I den allsvenska premiären blev det seger med 2-1 och höstmötet på Guldfågeln Arena slutade 2-0.

IFK Norrköping har en god känsla inför morgondagens match och siktar på en andra raka seger.

  • Det har varit en bra känsla i truppen hela tiden, även när vi har torskat har det varit ruggigt tryck i träningarna och bra attityd bland spelarna. Det är viktigt att vi jobbar hårt och är bestämda för att fortsätta utvecklas, säger Rikard Norling.

Statistik IFK Norrköping-Kalmar FF

  • Senaste fem mötena: VVVOV
  • Flest mål i Allsvenskan 2021 IFK: Samuel Adegbenro, 7 mål KFF: Oliver Berg, 5 mål.
  • Flest assist i Allsvenskan 2021: IFK: Ísak Bergmann Jóhannesson, 3 assist. KFF: Jonathan Ring, 5 assist.
  • Hållna nollor Allsvenskan 2021: IFK: Tre. KFF: Fem.

Klicka här för att köpa biljetter till matchen! 

IFK Norrköping – Kalmar FF: 9/8 klockan 19.00, Allsvenskan, Platinumcars Arena, discovery+.

Foto: Krister Andersson, Bildbyrån.

Annonser