IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

26 mars, 2021

Inför IFK Norrköping – Jönköpings Södra IF

Imorgon väntar den sista träningsmatchen på Platinumcars Arena innan Allsvenskan drar igång. “Vi tar steg hela tiden och blir mer och mer redo för Allsvenskan”, säger Rikard Norling inför matchen.

Snart har två veckor passerat sedan IFK Norrköping åkte ur Svenska Cupen i kvartsfinalen mot BK Häcken.

  • Vi hade bra tryck mot slutet av matchen, men vi fick inte dit bollen. Sammantaget släppte vi in för många mål sett till hur många chanser Häcken skapade, och vi skapade heller inte tillräckligt många lägen för att vara nöjda. Vi hade en stor förhoppning på att ta oss längre i cupen, säger Rikard Norling om 2–3-förlusten.

Rikard Norling och tränarstaben har fått klara sig utan Sead Haksabanovic, Kevin Álvarez, Ísak Bergmann Jóhannesson och Finnur Tómas Pálmason den här veckan grund av landslagsspel.

  • Det är jättekul att grabbarna kommer iväg och gör så bra ifrån sig här att de tas ut i landslagen, det är bara positivt. Vi som kört på här hemma har haft ett par bra träningsveckor sedan matchen mot Häcken – vi tar steg hela tiden och blir mer och mer redo för Allsvenskan, säger Rikard Norling.

Matchen mot J-Södra blir det näst sista testet innan premiären mot Sirius. Nästa helg väntar AFC Eskilstuna på bortaplan som slutprov.

  • Vi har två matcher på oss att sätta det vi inte varit nöjda med, och med flera spelare borta på landslagsuppdrag har andra chansen att kliva fram. Det ska bli två spännande matcher som vi tror kommer att ge oss mycket inför Allsvenskan, säger Rikard Norling.

IFK Norrköping – Jönköpings Södra IF: 27/3 kl 15.00, Platinumcars Arena, Discovery+. 

Annonser