IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

14 augusti, 2021

Inför IFK Norrköping-Jitex

Efter förlusten på Grimsta IP senast vänder IFK Norrköping hem till Platinumcars Arena. Imorgon väntar returmötet med Jitex – ett möte IFK vann i våras: “Det ska vara svårt för dem att ta med sig poäng från vår hemmaarena”, säger Emelie Johansson.

Förra helgen återstartade Elitettan för de flesta av lagen – bara Brommapojkarna och Borgeby hade tjuvstartat helgen innan.
   IFK Norrköping åkte till Stockholm men fick inte med sig några poäng mot BP. Efter en tuff första halvlek lyfte sig IFK i andra och gjorde en betydligt bättre insats och skapade en del chanser utan att få hål på hemmalaget.

Jitex startade om borta mot nästjumobon Bollstanäs och kryssade efter en mållös match på Bollstanäs IP.
   Innan uppehållet tog Mölndal-laget en meriterande seger hemma mot Uppsala.

När IFK och Jitex möttes i våras var det IFK som tog säsongens första trepoängare efter att Lovisa Gustafsson x2 och Jennie Egeriis nätat och Sofia Hjern räddade en straff.
   Jitex har spelat in 17 poäng på fem segrar och två kryss. Det innebär att de ligger tre poäng före just IFK Norrköping.
   Nu väntar ett tufft möte på Platinumcars Arena.

  • I det senaste mötet med dem gjorde vi en bra match och det styrker oss när vi går in i den här matchen. Vi spelade med mycket energi, vilja och självförtroende – något som vi självklart vill ha även i den här matchen, säger Emelie Johansson.

Emelie pratar också om att bygga vidare från den den andra halvleken mot BP.

  • Där jobbade vi bättre tillsammans som lag både defensivt och offensivt. Vår press blev bättre synkad och vi skapade flera lägen att göra mål. Mot Jitex vill vi starta med det redan från början och förhoppningsvis få till de sista och viktigaste – mål.

IFK har hittat rätt 16 gånger jämfört med Jitex 17. Däremot är det IFK som har färre insläppta mål – 23 mot 28.
   Fokus under veckan har legat på den defensiva biten.

  • Vi har pratat extra om hur vi ska agera om vi blir förbispelade för att minimera risken att det leder till några farligheter. Vi har tittat noggrant på målen vi släppte in mot BP och vad vi skulle kunna ha gjort för att förhindra dem.

Siktet är inställt på tre nya poäng i Elitettan.
   Och tre nya mot Jitex.

  • Jag vill se att vi spelar aggressivt och modigt, säger Emelie Johansson

Köp biljett till matchen här!


BP-IFK Norrköping

Elitettan (15:26)
Söndagen den 15/8 kl. 14:00
Platinumcars Arena
Matchen sänds på NT.se och Sportexpressen Play
IFK-laget: Sofia Hjern (mv), Cornelia Baldi Sundelius (mv) – Selma Berggren, Clara Flenhagen, Camilla Olsson, Emelie Johansson, Molly Wiklander, Selma Nyström, Jennie Egeriis, Irmeli Jonsson, Lovisa Gustafsson, Selma Cajlakovic, Ebba Sjögren, Erica Cunningham, Irma Cajlakovic, Gloria Douglas, Cajsa Åkerberg (Eskilstuna United), Emma Engström (Eskilstuna United)

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Foto
Lasse Jansson

Annonser