10 september, 2021

Inför IFK Norrköping-IK Uppsala

Med tre raka matcher utan förlust och med fyra mål framåt i tisdagens möte med BK Tinnis kliver IFK Norrköping in med en god känsla till morgondagens match mot IK Uppsala: “Det blir viktigt att vi håller oss till den plan vi har och att alla tar sin roll och gör sitt jobb”, säger Clara Flenhagen.

Ex-damallsvenska IK Uppsala hänger på i den tighta tabelltoppen och har bara två poäng upp till serieledande Umeå IK. Ner till trean IF Brommapojkarna är det bara en poäng och därefter ytterligare en i fallande skala ner till Morön BK som ligger femma.
   Senast förlorade dock Uppsala-laget hemma mot Alingsås FC efter att man varit i underläge tidigt i matchen.
   Förra helgen tog man revansch och vann klart med 5-0 borta mot Borgeby FK.

IFK gjorde i lördags en bra insats och kunde mycket väl fått med sig samtliga poäng hem från Strandvallen i Sunne där Molly Wiklander träffade ribban i slutminuterna. I tisdags bröt man serielunken och åkte till Linköping för den andra omgången i Svenska Cupen. Molly Wiklander låg bakom alla tre mål i den första halvleken med ett mål och två assist innan Sabina Ravnell ökade på till 4-0 i den andra halvleken. Ett resultat som innebär att IFK tog sig vidare och kommer att ställas mot Damallsvenska Eskilstuna United.

När Uppsala och IFK möttes på Studenternas i slutet av juni var det hemmalaget som med vissa problem kom undan med tre poäng.
   Lovisa Gustafsson gjorde tidigt 1-0 innan kvitteringen kom. Emelie Johansson satte 2-1 i mitten av den första halvleken och därefter var det Uppsala som gjorde 2-2 och 3-1 i mitten av den andra.

Nu väntar ytterligare en tuff match på Platinumcars Arena mot ett bra toppmotstånd.
   Clara Flenhagen ser fram emot morgondagens match

• Det ska bli kul med match igen. Uppsala är ett bra lag och jag hoppas vi kan ge dem en bra match. Vi har övat mycket försvarsspel, på träningen igår och idag jobbade vi vidare på anfallsspelet, säger Clara.

Som vill se en lika bra laginsats som i Uppsala.

• Det blir viktigt att vi håller oss till den plan vi har och att alla tar sin roll och gör sitt jobb – att vi jobbar som ett lag och att vi tror på att vi kan.

0-0 mot Mallbacken och 4-0 mot Tinnis. Två nollor på två matcher – en nolla är en nolla oavsett motstånd och divisionstillhörighet. Mot Tinnis nickade Clara själv in 3-0-målet.

• Det är klart det är en trygghet. Nu är det bara framåt vi ska in med bollen också. Vi gjorde ändå fyra mål (mot Tinnis) och skapade chanser så det ska vi ta med oss och fylla på i boxen, säger Clara Flenhagen.