IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

12 juni, 2021

Inför IFK Norrköping – IFK Kalmar

Det dröjde – men på söndag spelas den uppskjutna premiärmatchen mot IFK Kalmar. Och för första gången den här säsongen inför en publik större än åtta personer: “En ny match innebär nya möjligheter”, säger Grace Demir.

Sedan 2005 är IFK Kalmar en ren tjej- och damförening och 2018 gjorde de sin hittills ända säsong i Damallsvenskan. Annars har laget huserat i den näst högsta serien och Elitettan dit de tog sig efter serieomläggningen 2013. De trillade hur serien 2013 men var tillbaka året efter och har de senaste säsongerna placerat sig i toppen av tabellen.
   Efter sju spelade omgångar ligger Kalmar på en sjundeplats med 11 inspelade poäng. De kommer senast från en uddamålsförlust borta mot Jitex (0–1) och dessförinnan tog de en stark 4–0-seger hemma mot BP.

IFK Norrköping har fem raka matcher utan seger trots stundtals bra insatser i samtliga matcher.
   1–0 mot Alingsås blev dessvärre 1–3 efter att Jennie Egeriis gett IFK ledningen i slutet av den första halvleken och där Ebba Sjögren sedan följde upp med ett stolpskott i den andra. Men två snabba mål från Alingsås i slutet av den andra halvleken såg till att det inte blev några poäng då.
Söndagens hemmalag är på jakt efter en ny revansch med siktet på ett positivt resultat.
   Kamratföreningarna möttes dessutom under försäsongen. Då blev det ett kryss efter att Selma Berggren gjort 1–1 i slutet av matchen.
   Förutom det finns det en ganska gedigen spelarkoppling klubbarna emellan. Tidigare år har Selma och Irma Cajlaković representerat klubben – precis som Jennie Egeriis och Selma Berggren gjorde i fjol.

Grace Demir gjorde sin första start i Elitettan förra helgen och den nybakade studenten ser fram emot morgondagens match.
   -Jag har en god känsla som jag alltid har inför matcherna. Vårt fokus ligger på att tro på varandra och våra förmågor.
   Som säger så här om lagets form de senaste omgångarna:
   -Fotboll handlar om både motgångar och framgångar. Egentligen finns det inte så mycket att lägga fokus på utan det handlar om att vi som lag ska vända motgången till vår fördel istället.
   Trots förlust senast, vad kan ni ta med er därifrån?
   -Att vi som lag måste bli mycket mer ordentliga i vårt passningsspel – vi hade väldigt mycket felpass mot Alingsås och vi måste minimera dem och gå till oss själva, säger Grace.
   Samtliga spelare måste vara påkopplade från start för att IFK ska få med sig ett positivt resultat.
   -Det vi främst måste ta med är att vi som lag måste förlita oss på varandra, alla dueller och lägen är otroligt viktiga.

Precis som att IFK måste förlita sig på sitt eget spel – det spel som gett poäng i årets serie.
   -Vi ska spela vårt fina spel med 1-2 tillslag. Vi alla vet vad vi måste göra så nu gäller det att släppa på allt och gå ut och ha kul. Jag vill också se att vi tänker mer offensivt i defensiven och att vi är noggranna i sista tredjedelen, säger Grace Demir.

 

Köp biljetter till matchen här!

 

Ska du gå på matchen? Läs publikinformationen här.

IFK Norrköping–IFK Kalmar
Elitettan (8:26)
Söndagen den 13/6 kl. 15:00
Platinumcars Arena
Matchen sänds på NT.se och Sportexpressen Play
IFK-laget: Sofia Hjern (mv), Cornelia Baldi Sundelius (mv) – Selma Berggren, Clara Flenhagen, Emelie Johansson, Ida ANdersson, Molly Wiklander, Selma Nyström, Alma Sjödahl, Jennie Egeriis, Thea Alvberger, Irmeli Jonsson, Lovisa Gustafsson, Grace Demir, Selma Cajlaković, Ebba Sjögren, Irma Cajlaković, Alva Selerud (LFC)

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Foto
Lasse Jansson

Annonser