IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

25 februari, 2022

Inför IFK Norrköping-IFK Kalmar

Imorgon spelar IFK Norrköping hemma mot IFK Kalmar i en ny träningsmatch mot allsvenskt motstånd. “Vi är såklart inte nöjda utan det finns grejer att jobba vidare på”, säger lagkapten Sofia Hjern.

För IFK Norrköping var det två speciella matcher mot IFK Kalmar förra säsongen. Under båda matcherna hade tjejerna stöttning av en rejäl IFK-klack, och på bortaplan fick laget fira med supportrarna efter en fin 2-0-seger.

  • Det är verkligen roliga minnen. Många supportrar på plats i båda matcherna och vinst på bortaplan, säger Sofia Hjern.

Målvakten har precis gått av planen efter fredagseftermiddagens pass, och känner sig redo för morgondagens drabbning.

  • Vi har fokuserat mest på vad vi ska göra, vad vi ska fortsätta med och utveckla det som varit mindre bra. Vi har hållit nollan tre matcher i rad, det säger att vi har ett kompakt, stabilt försvarsspel. Vi har legat rätt i positionerna och varit aggressiva, och det ska vi fortsätta med, säger kaptenen inför mötet med den allsvenska nykomlingen.

I ändra änden har det varit målfest ena matchen och målsnålt den andra. Mot AIK blev det bortaseger med 4-0 och hemma mot BP slutade matchen mållös. Innan dess besegrade IFK division 1-laget Bollstanäs i försäsongspremiären med 2-0.

  • I anfallsspelet handlar det om att fortsätta bilda relationer mellan varandra och bli mer samspelta med bättre timing och fler avslut. Det blir en tuff match, vi har spelat två tuffa matcher redan och det blir riktigt rolig mot allsvenskt motstånd igen.

De senaste matcherna och resultaten har gett anledning att tro att man är på rätt väg.

  • Det stärker självförtroendet i gruppen. Vi får resultat av det vi jobbat med under försäsongen, och det är ett bevis på att vi gjort det bra. Vi är såklart inte nöjda utan det finns grejer att jobba vidare på.

 

IFK Norrköping – IFK Kalmar, lördag 25 februari 14:30, Platinumcars Arena, NT

  • Just nu erbjuder NT dig som supporter möjligheten att följa IFK Norrköping Dam från TV-soffan – och samtidigt stötta klubben. För 199 kronor kan du se alla de matcher som NTM sänder med IFK Norrköping under tre månader samt få obegränsad tillgång till övrig sport- och nyhetsrapportering på NT.se, Corren.se och Folkbladet.se. Dessutom går en del av pengarna till IFK Norrköping Dam! Klicka här för att teckna ditt abonnemang redan nu. Matchen mot LFC och flera träningsmatcher sänds av NT. Om ni bara vill se den enskilda matchen klickar ni här. 
  • Till matchen mot IFK Kalmar är det fritt inträde på Platinumcars Arena och det är den västra läktaren som är öppen. Det är också fri parkering på Södra Plan. Kiosk är öppen med sedvanligt sortiment.

 

Annonser