IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

5 juli, 2020

Inför IFK Norrköping-IFK Göteborg

Imorgon klockan 19.00 är det kamratmöte på Östgötaporten när IFK Norrköping tar emot IFK Göteborg. “Det är ett lag som spelat på väldigt många olika sätt”, säger manager Jens Gustafsson inför matchen.

IFK Norrköpings segersvit bröts i förra omgången när det blev 1-1 hemma mot IF Elfsborg, men de fyra raka segrarna dessförinnan gör att man fortfarande leder Allsvenskan med sina 13 poäng. Närmast jagande är Sirius som är två poäng efter med en match mer spelad.

Hur har ni summerat matchen mot Elfsborg?

  • Det var en första halvlek där vi blev för bekväma i vårt spelsätt, och det vill vi att vi ska ha tvättat bort till denna match. I andra halvlek tycker jag verkligen att vi gör tillräckligt, säger manager Jens Gustafsson.

IFK Göteborg befinner sig inför morgondagens match på sjätteplats i den Allsvenska tabellen. På fem matcher har de spelat in åtta poäng genom två segrar, två kryss och en förlust. I premiären hemma mot Elfsborg blev det förlust med 0-1, sedan seger borta mot Varberg med 2-1, 2-2 mot Mjällby, 2-2 mot Sirius och senast seger med 1-0 mot AIK.

Vad säger du om IFK Göteborg och vad har du sett av deras säsongsinledning? 

  • Det är ett lag som spelat på väldigt många olika sätt, och de behärskar det väldigt bra. De är solida i sitt försvarsspel och har skickliga spelare med bra fart framåt.

Mer inför matchen hittar du på solidsport.com/ifknorrkoping: Klicka HÄR.

Senaste fem mötena:

  • Oavgjort: 0-0, 28 juli 2019, Allsvenskan.
  • Förlust: 1-2, 13 maj 2019, Allsvenskan.
  • Seger: 2-1, 27 augusti 2018, Allsvenskan
  • Seger: 0-2, 13 maj 2018, Allsvenskan.
  • Förlust: 4-1, 30 juli 2017, Allsvenskan.

Matchen mot IFK Göteborg med avspark 19.00 ser du på Dplay, och tecknar du Dplay-konto via den specifika länken nedan får IFK Norrköping en del av pengarna.

Klicka HÄR för att teckna Dplay-konto och samtidigt stötta IFK Norrköping!

Foto: Peter Holgersson, Bildbyrån.

Annonser