IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

15 februari, 2021

Inför IFK Norrköping – IF Elfsborg

Imorgon klockan 14.00 sparkar IFK Norrköping och gästande Elfsborg igång årets andra träningsmatch. “Vi behöver lägga ytterligare erfarenhet till vårt spelsätt”, säger IFK Norrköpings tränare Rikard Norling.

Rikard Norlings IFK-debut på sidlinjen klarades av på Tele2 Arena i torsdags i IFK Norrköpings första träningsmatch för året. Jonathan Levi distanssköt vackert in 1-0 efter en halvtimme, men Hammarby svarade direkt och kvitterade bara minuten senare.

  • Det var en i stora delar bra match. Jag tycker att vi gör en förhållandevis stabil insats tills dess att vi börjar göra massa byten, säger Rikard Norling om matchen i Stockholm.

IFK Norrköping gjorde fyra byten i halvtid och en timme in i matchen byttes resten av de som startat matchen ut.

  • Efter det är det inte så konstigt att det inte är ordning och reda, det kan jag inte kräva med tanke på att det lag som avslutade matchen inte har gjort en träning tillsammans – flera har inte ens tränat med A-truppen, säger Rikard Norling.
  • Vi behöver lägga ytterligare erfarenhet till vårt spelsätt. Vi måste genomföra matcher och analysera efteråt för att utvecklas vidare, och få svar på hur det egentligen ligger till. Man får inte alla svar i träning.

På lördag drar tävlingssäsongen igång när GIF Sundsvall gästar Platinumcars Arena i den första matchen av Svenska Cupens gruppspel.

Blir det en liknande byteskavalkad som mot Hammarby? 

  • Ja, fast senare in i matchen. Vi kanske väntar en kvart till med att göra den stora mängden byten, säger Rikard.

 

IFK Norrköping – IF Elfsborg: Tisdag 16/2 kl. 14.00, Platinumcars Arena.


 

TA DEL AV ERBJUDANDE FRÅN DISCOVERY+!

Matchen visas på discovery+, och just nu kan du teckna årspaket på discovery+ för 199kr/månad (ord. pris 299kr/månad) och samtidigt stötta IFK Norrköping. Detta gör du genom att använda dig av länken nedan.

Klicka här för att ta del av erbjudandet från discovery+ och stötta IFK Norrköping!

Har du redan ett konto på discovery+? För att ta del av erbjudandet och stötta IFK: logga in, tryck “uppgradera”, välj “Årspaket Total”, skriv in koden NORRKOPING2021.

Annonser