IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

5 december, 2020

Inför IFK Norrköping – Helsingborgs IF

Säsongens sista match väntar. IFK Norrköping har chans nå tredjeplatsen – för det krävs seger mot Helsingborg samtidigt som Häcken tappar poäng.

IFK Norrköping har tagit två raka segrar och det har gjort att tredjeplatsen är inom räckhåll. Hemma mot Falkenberg blev det seger med 4-1 och borta mot Hammarby höll IFK nollan samtidigt som det blev ett mål i offensiv riktning.

Inför den sista omgången ser tabelltoppen ut som följer: Malmö FF 57 poäng, Elfsborg 50 poäng, Häcken 48 poäng, IFK Norrköping 46 poäng,  Djurgården 45 poäng, Mjällby 44 poäng. Som synes kan alltså IFK Norrköping sluta allt mellan trea och sexa. Vinner IFK Norrköping mot Helsingborg, som redan är klara för nedflyttning till Superettan, samtidigt som Kalmar lyckas ta minst en poäng hemma mot Häcken, slutar IFK Norrköping trea.

Förra omgången blev det klart att Helsingborgs IF inte längre har möjlighet att ta sig ovanför nedflyttningsstrecket. IFK Norrköping slipper alltså att möta ett lag som slåss för sin överlevnad i sista omgången. Manager Jens Gustafsson är glad över att det inte är IFK Norrköping som definitivt skickar Helsingborg till Superettan.

  • Vi hade såklart inte brytt oss om det under matchen, men det är bra att det är klart redan innan den och att vi vet vad som gäller för dem nu, säger Jens Gustafsson.
  • Vi ska se till att ta tre poäng och göra vårt för att ta tredjeplatsen. Sen behöver vi ju hjälp av Kalmar för att nå den också.

Totte Nyman är nominerad till månadens spelare för fjärde gången den här säsongen, en utmärkelse han vann i september. I november satte Totte dit tre mål mot Falkenberg och mot Hammarby gjorde han matchens enda mål. 17 mål är bäst i Allsvenskan och Totte har god möjlighet att vinna skytteligan för första gången.

  • Totte har varit otroligt lojal gentemot var han ska positionera sig i det offensiva spelet. Han har också kunnat träna mycket tuffare i år, säger Jens om Tottes fina 2020.

Sead Haksabanovic har visat fin form med fem poäng på de fem senaste matcherna. Inför den sista omgången delar han ledningen av assistligan med sina elva framspelningar.

Matchvärd: SEB

IFK Norrköping – Helsingborgs IF, söndag 6/12 kl 14.30. 

Matchen mot Helsingborg med avspark 14:30 ser du på Dplay, och tecknar du Dplay-konto via den specifika länken nedan får IFK Norrköping en del av pengarna.

Klicka HÄR för att teckna Dplay-konto och samtidigt stötta IFK Norrköping!

Det går också att se matchen hos IFK Norrköpings samarbetspartner O’Learys i Norrköping.

Annonser