IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

12 augusti, 2020

Inför IFK Norrköping – Hammarby IF

Sjätteplacerade Hammarby IF gästar Östgötaporten i den 15:e omgången av Allsvenskan. “Det är två offensivt balanserade lag, så det kommer säkert vara mycket anfallsfotboll”, säger manager Jens Gustafsson inför matchen.

I måndags förlorade IFK Norrköping borta mot Helsingborgs IF. Ledningen som IFK tog genom ett självmål i den tredje minuten vändes till underläge i och med HIF:s två straffar innan matchen var 25 minuter gammal. Ísak Bergmann Jóhannesson kvitterade när han bombade upp bollen i krysset med en halvtimme kvar av matchen, men när IFK tryckte på för 2-3 kontrade Helsingborg istället in 3-2 med tio minuter kvar. Förlusten innebär att IFK Norrköping nu ligger trea i Allsvenskan. 25 poäng på 14 matcher slås av IF Elfsborg, 27 poäng, och Malmö FF, 31 poäng. IFK Norrköping är fortfarande seriens målfarligaste lag, men också ett av dem som släpper in flest mål (31-20).

Bara en av de fyra senaste matcherna har spelats på Östgötaporten, där IFK ännu inte förlorat.

Ska det bli skönt att komma hem igen, Jens?

  • Ja, absolut. Det var väldigt smärtsamt att vi förlorade mot Helsingborg. Till stora delar gör vi en väldigt bra prestation. Man får sällan två straffar emot sig i en och samma match. Sen bjuder vi på för många omställningar under hela matchen som bland annat leder till att Helsingborg gör 3-2, säger Jens Gustafsson.
  • Vi behöver bli bättre på att hantera den typen av situationer. Vi borde gjort något mål till, men det är klart att vi behöver justera vårat försvarsspel så att vi blir stabilare och inte släpper in så många mål som vi gjort den sista tiden.

Morgondagens motståndare Hammarby IF har spelat ihop 20 poäng på 14 matcher genom fem segrar, fem oavgjorda och fyra förluster (16-17). På de fem senaste matcherna har de förlorat med 3-0 mot Malmö FF, vunnit mot Örebro SK med 3-0, spelat 1-1 mot Helsingborgs IF och Falkenbergs FF och vunnit med 1-2 mot Djurgårdens IF.

Vad är det för Hammarby du sett 2020? 

  • De var väldigt bra som lag när Allsvenskan egentligen skulle ha startat, men sen kom de inte ut med samma fart när den väl startade. Nu på slutet tycker jag att de har kommit igång, och de gör en bra match mot Djurgården. De har många individuellt skickliga spelare och de gillar att äga boll, på det sättet påminner lagen en del om varandra, säger Jens Gustafsson.

Vad förväntar du dig för typ av match? 

  • En ganska öppen historia där det blir kamp om bollinnehavet. Det är två offensivt balanserade lag, så det kommer säkert vara mycket anfallsfotboll.

På solidsport.com/ifknorrkoping kan du se en intervju med Rasmus Lauritsen inför morgondagens match – klicka här.

IFK NORRKÖPING – HAMMARBY IF: SENASTE FEM MÖTENA:

  • Seger: 2-0, 1 september 2019, Allsvenskan.
  • Oavgjort: 2-2, 27 maj 2019, Allsvenskan.
  • Oavgjort: 0-0, 13 augusti 2018, Allsvenskan
  • Förlust: 2-1, 19 april 2018, Allsvenskan.
  • Förlust: 3-2, 25 mars 2018, Träningsmatch.

Matchen mot Hammarby IF med avspark 19.00 ser du på Dplay eller Kanal 9, och tecknar du Dplay-konto via den specifika länken nedan får IFK Norrköping en del av pengarna. 

Klicka HÄR för att teckna Dplay-konto och samtidigt stötta IFK Norrköping!

 

Matchvärd för IFK Norrköping – Hammarby IF: Prima Trafikskola

Prima Trafikskola – din miljödiplomerade trafikskola!

Välkommen till oss på Prima för dig som tror på en hållbar och rolig körkortsutbildning för både kunder och personal.

Vårt mål är att du ska känna dig hemma här och få en bra djupgående utbildning som är med dig hela livet. Vi tror på att anpassa varje körkortsutbildning utefter varje kund. Alla är vi olika och lär oss på olika sätt och därmed kan vi stolt anpassa körkortsutbildning precis utefter dina erfarenheter och behov.

Annonser