IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

19 februari, 2021

Inför IFK Norrköping – GIF Sundsvall

Imorgon börjar tävlingssäsongen för IFK Norrköping i och med den första gruppspelsmatchen i Svenska Cupen. “Vi har tre matcher på oss att se till att vi blir bäst i den här gruppen”, säger IFK Norrköpings tränare Rikard Norling.

IFK Norrköping har haft en kort matchuppladdning inför cupen. Då den första planerade träningsmatchen, mot BK Häcken, ställdes in kom IFK i matchspel först förra torsdagen. 1–1 mot Hammarby på bortaplan följdes upp av en målrik match hemma mot Elfsborg i tisdags. Samuel Adegbenro, Jonathan Levi och Sead Haksabanovic gjorde IFK:s mål i matchen som i sista sekund tappades till 3–3.

  • Det har varit två bra matcher där vi rivstartat mot två allsvenska topplag. Man brukar börja med motstånd från lite lägre serier och öka på efterhand för att i slutet möta den typen av toppmotstånd vi mött nu. Så här i efterhand har det känts bra att det blev matcher mot så bra motstånd, säger Rikard Norling.

Sedan finalförlusten mot Östersunds FK i Svenska Cupen 2017 har det gått, minst sagt, sådär i cupspelet för IFK Norrköping. Under de tre senaste säsongerna har det inte blivit något avancemang från gruppspelet, samtliga uttåg har skett på grund av sämre målskillnad.

Förra säsongen vann IFK Norrköping mot Falkenberg och Halmstad, men förlusten mot Tvååker blev kostsam och Falkenberg gick vidare på sex poäng och plus två i målskillnad – IFK Norrköping hade plus ett.

IFK Norrköping har hamnat i grupp F tillsammans med GIF Sundsvall, IFK Göteborg och Sandvikens IF. Gruppspelet inleds med morgondagens match hemma mot Superettanlaget GIF Sundsvall, därefter väntar division ett-laget Sandvikens IF på bortaplan och gruppspelet avslutas hemma mot Göteborg.

  • Det är ingen lätt grupp. Vi har tre matcher på oss att se till att vi blir bäst i den här gruppen. “Giffarna” har pendlat mellan Allsvenskan och Superettan och har gjort det bra över tid. Sandviken har en ung, bra tränare (25-årige Martin Falk) som jag känner väl till och jag är övertygad om att han kommer få till något riktigt bra på det där laget. Göteborg är Göteborg med allt vad det innebär och ett fantastiskt lag inom svensk fotboll, säger Rikard.

GIF Sundsvall kom sexa i Superettan 2020. GIF spelade ihop 43 poäng, vilket var 16 poäng från kvalet uppåt och 14 poäng från kvalet nedåt.

  • Elfsborg och Hammarby som vi mött nu spelar kanske mer likt varandra än morgondagens motståndare. GIF har en helt annan grunduppställning och disposition, så det kommer bli en annan typ av match, säger Rikard Norling.

Din första tävlingsmatch med IFK Norrköping. Hur känner du för egen del?

  • Varje steg, från första träningen, träningsmatchen och nu tävlingsmatch, har varit oerhört stimulerande och inspirerande. Jag ser fram emot att få uppleva en tävlingsmatch, sen ser jag såklart mest fram emot den första tävlingsmatchen med publik på plats.

IFK Norrköping – GIF Sundsvall: Lördag 20/2 kl. 13.00, Platinumcars Arena, Cmore. 

Annonser