28 september, 2021

Inför IFK Norrköping-Eskilstuna United

Det är en häftig uppgift som väntar på Platiumcars Arena under onsdagskvällen. Mellan IFK Norrköping och ett eventuellt gruppspel i Svenska cupen 2022 står damallsvenska Eskilstuna United.

IFK Norrköping klev in i den andra omgången av Svenska cupen 2021/22. I den omgången blev det en rätt så säker 4-0 seger borta mot BK Tinnis efter att IFK gått upp i en 3-0-ledning under den första halvleken. Molly Wiklander gjorde 1-0 innan hon själv serverade Irma Cajlaković till 2-0 och därefter Clara Flenhagen till 3-0. Med tio minuter kvar säkrade Sabina Ravnell slutresultatet efter en fint slagen assist av Gloria Douglas.

Eskilstuna United kliver in i cupen från och med den här omgången – i egenskap av Damallsvenskt lag. Sörmlänningarna ligger för närvarande på en tredjeplats i serien efter att så sent som i söndags spelat 0-0 borta mot Linköpings FC. Faktum är att Eskilstuna bara förlorat en av sina nio senaste matcher.
   IFK förlorade borta mot Umeå IK under söndagen efter att ha öppnat matchen på ett bra sätt innan Umeå tagit ledningen. Jennie Egeriis reducerade med drygt 20 minuter kvar men närmare än så kom inte IFK.

Det blir också en speciell match i och med det samarbetsavtal som finns mellan klubbarna. Emma Engström och Cajsa Åkerberg är två spelare som under hösten varit utlånade till IFK. Innan dess, både ifjol och i år, har dessutom spelare som Johanna Renmark, Fiona Eriksson, Chloe Eriksson och Linn Vickius gjort matcher i IFK-tröjan.
   Till imorgon är det dock inga av Eskilstuna-lånen som är med i IFK-truppen.

Senast IFK och Eskilstuna möttes i tävlingssammanhang var i just den tredje omgången av Svenska cupen 2018 – även då på Platinumcars Arena. Den gången blev det förlust. Laget möttes också under försäsongen där IFK slog ett uppblandat A- och F19-lag med 2-0 efter att Lovisa Gustafsson gjort det första målet och det andra stötts i mål av egen spelare.

KÖP BILJETT TILL MATCHEN HÄR! Den östra läktaren är öppen precis som vanligt och kioskförsäljning kommer att finnas.