IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

20 juni, 2020

Inför IFK Norrköping – Djurgårdens IF

Imorgon möter IFK Norrköping Djurgårdens IF i Allsvenskans tredje omgång. “Vi går såklart in i matchen stärkta utav resultatet mot AIK”, säger manager Jens Gustafsson inför morgondagens drabbning på Östgötaporten.

IFK Norrköping är efter två omgångar det enda laget som tagit sex poäng av sex möjliga i Allsvenskan. 2-1-segern hemma mot Kalmar FF i premiären följdes upp av en storseger borta mot AIK med 4-1 i onsdags, och imorgon väntar nytt Stockholmsmotstånd när Djurgårdens IF kommer till Östgötaporten.

– Det är en tuff match som väntar mot de regerande mästarna. Vi går såklart in i matchen stärkta utav resultatet mot AIK, men vi behöver fortsätta prestera som lag och göra det som matchbilden kräver, säger manager Jens Gustafsson inför matchen.

Djurgården har inlett den allsvenska säsongen med en seger och en förlust. I premiären blev det en 2-0-vinst borta mot Sirius, och därefter en 1-2-förlust hemma mot Örebro som vände underläge till seger.

– Jag har sett båda deras matcher, och de såg mycket mer ut som det Djurgården vi såg förra året i matchen mot Örebro. Det är nog det vi ska sikta in oss på att möta.

 Hur har stämningen i laget varit sedan storsegern i onsdags? 

– Det är klart att den har varit bra, men samtidigt är vi fokuserade på framtiden hela tiden. Vi stängde av den matchen ganska kvickt och vände våra huvuden mot matchen imorgon. Vi vill inte vara kvar i resultat utan blicka mot kommande matcher, och det tycker jag att vi skött på ett mycket bra sätt, säger Jens Gustafsson.

  • Hela föreningen längtar till den dagen våra läktare kan fyllas med er fantastiska supportrar igen. Fram till dess ses Allsvenskan via Dplay och tecknar du abonnemang här så går en del av pengarna till IFK Norrköping. Matchen mot Djurgården, med avspark 14.30, visas även på kanal 5.

Annonser