IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

12 maj, 2021

Inför IFK Norrköping – Degerfors IF

Redan imorgon är det dags för hemmamatch igen. IFK Norrköping gästas av Degerfors IF på Platinumcars Arena.

Vårsäsongen närmar sig sitt slut och imorgon spelar IFK Norrköping sin sista hemmamatch innan EM-uppehållet. IFK tar sig an morgondagens match med tre raka segrar i ryggen – Halmstad, Örebro och AIK – den senaste bara för ett par dagar sedan.

Samuel Adegbenro fortsatte på inslagen väg och gjorde både sitt fjärde och femte mål i Allsvenskan 2021. I mitten av andra tog nyss inbytte Ari Skúlason emot bollen med sin första bolltouch för matchen, och med sin andra skickade han in ett perfekt inlägg som Adegbenro nickade i mål.

Med fem minuter kvar prickade Sead Haksabanovic ett väl avvägt inlägg mot Samuel, som via stolpen nickade bollen i mål.

  • Det var en tuff match och vi kämpade hårt. Det mesta har väl redan blivit sagt om den matchen. Vi har analyserat den, lagt den till handlingarna och började fokusera på matchen mot Degerfors, säger Rikard Norling.

Match i förrgår och match redan imorgon igen. Hur är det att spela så tätt? 

  • Det är en vanesak. Nu när det har varit långt mellan matcherna känner man just det – det är en vanesak. Tidigare har vi behövt träna ordentligt och då har det varit bra med tid mellan matcherna, nu när vi börjar spela tätare handlar det mer om att förbereda sig innan match och återhämta sig efter.

I och med segern mot AIK har IFK Norrköping tagit sig upp på andraplats i Allsvenskan. Tio poäng på fem matcher är fyra fler än nykomlingen Degerfors mäktat med. Efter två raka förluster, mot AIK och Kalmar FF, har Degerfors slagit både IFK Göteborg på bortaplan (3–2) och Djurgårdens IF på hemmaplan (2–0). Däremellan blev det förlust borta mot Mjällby med 1–0.

  • Degerfors har hittills varit konsekventa. Vi får se hur de lägger sitt försvarsspel och om de har förändrat mycket för att matchplanen ska stämma mot oss. Sådant vet man aldrig på förhand, säger Rikard Norling.

IFK Norrköping – Degerfors IF: Allsvenskan, torsdag 13/5 kl 18.30, Platinumcars Arena, discovery+.

  • Stötta IFK Norrköping när du tecknar abonnemang hos discovery+! För varje nyteckning genom denna unika länk går det en del av pengarna direkt till IFK Norrköping. 
  • Till varje hemmamatch i Allsvenskan har du chans att vinna spelarnas egna matchtröjor. Mot Degerfors har du chans att vinna Christopher Telos och Oscar Janssons matchtröja. Klicka här för mer information!
  • Få höjdpunkten serverad i mobilen redan innan måljublet lagt sig – skaffa Highlights Plus!  Med Highlights Plus kan du följa alla IFK Norrköpings matcher i Allsvenskan direkt i vår app.
FOTO: Peter Holgersson, BILDBYRÅN.

Annonser