IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

28 augusti, 2020

Inför IFK Norrköping dam-Tyresö FF

Ettan mot trean – ett toppmöte väntar på Östgötaporten när klassiska Tyresö FF gästar. IFKs nr 10 tror på en jämn match mellan två bra lag: “Det är match som är viktig för båda lagen att vinna”, säger Alma Sjödahl.

Med nio säsonger i Damallsvenskan och ett SM-guld är historien om Tyresö FF ingen hemlighet.
   Toppen var Champions League-finalen 2014 och därefter kom problemet som gjorde att klubben startade om. Omstarten i division 2 säsongen 2015 ledde till en femteplats och året därpå kom uppflyttningen. Förra säsongen slutade man på en tredjeplats i division 1 södra Svealand, tio poäng bakom segraren Älvsjö. Samtidigt tog Tyresö sig till den tredje omgången i Svenska Cupen där de föll mot AIK.
   I årets upplaga har de hittills samlat ihop 12 poäng fördelat på fyra vinster och en förlust. Senast hemmaslog de Telge United med 3–1 efter två mål av Frida Thilén.
   IFK tog med sig tre poäng, nio gjorda mål och tre tvåmålsskyttar från Boovallen.

Trots att det fortfarande är augusti beräknas morgondagens väder snarare andas höst än sensommar.
   Hur som helst så kommer det vara ett taggat IFK.
   –Det ska bli kul. Vi har en bra känsla i laget och bra självförtroende så det är skönt att gå in med den känslan inför matchen, säger Alma Sjödahl.
   Anfallaren som noterades för två mål senast tror på en annan typ av matchbild.
   –Jag tror att det kommer bli en jämnare match än de vi tidigare spelat och det är match som är viktig för båda lagen att vinna så det kommer säkert bli en tuff match.
    Vad ska ni göra för att fortsätta på vinnarspåret?
–Vi måste fortsätta vara hungriga och fokuserade på att vinna och fortsätta med det fina spel som vi haft hittills under säsongen.

Det brukar heta att det är dumt att ändra på ett vinnande koncept.
   –Det vi pratat om i veckan är att vi ska använda oss av vår snabbhet i spelet samt vara noggranna på fasta situationer så det ska vi fokusera extra på.
   Senast mot Boo var det just en fast situation som öppnade målskyttet.
   Nu är IFK tillbaka på hemmagräs.
   –Att vi spelar på hemmaplan är såklart skönt och det ger en extra trygghet. Vi är ju obesegrade på Östgötaporten så det ska vi fortsätta vara, säger Alma Sjödahl.

Matchen kan följas i appen Min fotboll, på Twitter eller för prenumeranter på NT.se.

IFK Norrköping–Tyresl FF
Division 1 södra Svealand (6:11)
Lördagen den 29/8 kl. 13:00
Östgötaporten (Observera att matchen spelas utan publik)
IFK-truppen: Sofia Hjern (mv), Julia Nyström (mv) – Clara Flenhagen, Mathilda Holmberg, Ida Andersson, Filippa Sjöberg, Alma Sjödahl, Vanessa Karagöl, Lovisa Gustafsson, Grace Demir, Filippa Karlberg, Alma Ekberg, Selma Caljakovič, Ebba Sjögren, Irma Cajlakovič, Tilda Lundström

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser