IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

4 oktober, 2020

Inför IFK Norrköping Dam-Telge United

Förutsättningarna är glasklara – tar IFK Norrköping dam minst en poäng är kvalplatsen till Elitettan även praktiskt säkrad: “Vi vill såklart avsluta på topp”, säger Clara Flenhagen.

Ettan IFK Norrköping dam har tre poäng och 21 plusmål på tvåan Tyresö FF inför mötet med serietian Telge United som behöver en vinst för att även nästa säsong spela division 1-fotboll.
   IFK och Telge har mött varandra tidigare, om än att bandet behöver backas till 2017. Då vann vann lagen sina respektive hemmamatcher. Sedan dess har såväl IFK som Telge spenderat sin tid i division 1. Förra året blev båda lagen tvåa i sina serier.
   I år har det gått tyngre för laget från Södertälje med två segrar och ett kryss på tio matcher. Senast tog de dock en stark hemmaseger mot Boo FF – det lag som ligger tre poäng före och ovanför strecket inför säsongens sista match.
   IFK vann i onsdags LågenergiHus Damcup efter 10–1 mot Rimforsa IF och dessförinnan besegrades Smedby AIS på bortaplan i säsongens andra derby.

En väldigt speciell och kort serie är i morgon eftermiddag till ända.
   –Det känns lite konstigt att det är sista seriematchen men samtidigt skönt. Jag är väldigt taggad, säger Clara Flenhagen som startat nio av tio seriematcher.
   Det är en viktig match trots att ni i teorin är klara för kval – har ni pratat om något speciellt inför den?
   –Även om vi i teorin är klara för kval vill vi såklart avsluta på topp och skapa de bästa förutsättningarna inför kvalet. Vi hade en målsättning om att vara obesegrade på hemmaplan och den ska vi uppnå.
   Det är inte bara på hemmaplan de är obesegrade.
   IFK är också det lag som gjort flest och släppt in tre färst mål i samtliga division 1-serier. Även om det bara skiljer ett respektive två insläppta mål mot Notvikens IK och Borgeby FK.
   Som en tidigare manager i IFK-tröjan tjatat om: Då var då. Nu är nu. Sen är sen.
   
Vi går in med en bra känsla efter en vinst i cupfinalen i veckan. Vi ska fortsätta ha högt bolltempo och vara aggressiva när vi tappar boll.
   Spelar det någon roll att ni avslutar serien på hemmaplan?
   –Det är klart att det känns extra gött att vi avslutar serien på hemmaplan, det är där vi är som starkast, säger Clara Flenhagen.

Matchen kan följas i appen Min fotboll eller på Twitter.

MATCHVÄRD ÄR LUNDBERGS FASTIGHETER.

IFK Norrköping–Telge United
Division 1 södra Svealand (11:11)
Söndagen den 4/10 kl. 14:00
Östgötaporten (Observera maxantalet på 50 personer)
IFK-truppen: Sofia Hjern (mv), Julia Nyström (mv) – Clara Flenhagen, Mathilda Holmberg, Ida Andersson, Molly Wiklander, Filippa Sjöberg, Alma Sjödahl, Vanessa Karagöl, Lovisa Gustafsson, Grace Demir, Filippa Karlberg, Alma Ekberg, Selma Caljakovič, Ebba Sjögren, Irma Cajlakovič, Tilda Lundström

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser