IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

4 september, 2020

Inför IFK Norrköping dam-Lindö FF

Äntligen? Äntligen! Imorgon väntar säsongens första Norrköpingsderby på Östgötaporten. Men likväl en match som alla andra: “Det är tre poäng att spela om – det är det som betyder något”, säger Sofia Hjern.

Historiskt så har IFK vunnit de sju senaste mötena med Lindö FF.
   Men det brukar sällan betyda någonting och oavsett vart lagen ligger i tabellen så är ett derby en av höjdpunkterna på säsongen.
   Lindö har inlett säsongen med ett kryss och fem förluster och väntar fortfarande på sin första seger. Senast föll man hemma med 0–2 mot Boo.
   IFK tappade sina första poäng förra helgen i det mållösa mötet med Tyresö.
   När lagen möttes förra säsongen blev det dubbla segrar för IFK. 3–1 borta (efter mål av Maja Lundman, Alma Sjödahl och Lovisa Gustafsson) där Molly Wiklander nätade mot sin nuvarande klubb och 4–0 hemma (Lovisa Gustafsson x3 och Ebba Sjögren).

Sofia Hjern är en av flera IFK-spelare med ett förflutet i stadskollegan. Hon kom till IFK inför säsongen 2019 och stod i en av derbymatcherna förra året.
   –Det är klart att det är lite speciellt och betyder lite extra att möta sin moderklubb. Det blir ju lite mer känslor inblandade, säger hon inför morgondagens match.
   Tänker ni som spelare på något speciellt inför derbymatcher?
   –Vi laddar upp precis som vanligt och ska göra allt för att vinna, precis som vi alltid gör. Men det är klart att vi vill bevisa att vi är det bästa laget i stan.
   Hon tror på en matchbild där IFK är det bollförande laget.
   –Jag tror att vi kommer få styra matchen och att det blir en match där vi får jobba mycket med vårt anfallsspel och verkligen hålla upp tempot. Vi ska kontrollera matchen från början till slut och jobba med vår speluppbyggnad och vårt anfall.

IFK är det lag som gjort flest mål och släppt in färst.
   Sofia och backlinjen har hållit fem av sex möjliga nollor i serien.
   Men på frågan vad hon vill se från sitt lag fokuserar hon på det offensiva spelet och önskar också bra energi och inställning.
   –Jag vill se ett högt tempo från vår sida med kontrollerat spel där vi spelar till varandra och kommer till flera avslut.

I veckan blev Sofia kallad till den F18-landslagstrupp som samlas i Strömstad i mitten av september.
   –Det är alltid en ära att få bli kallad till en landslagssamling så det är klart att jag blev glad och jag ser fram emot det. Det är alltid otroligt utvecklande och jag älskar att vara i den miljön.
   Men det kommer senare.
   Nu är det fullt fokus på IFK.
   Hur skulle det vara att att avsluta veckan med en kallelse till landslaget och en derbyvinst?
   –Självklart skulle veckan bli komplett med en vinst imorgon, säger Sofia Hjern.

Matchen kan följas i appen Min fotboll, på Twitter eller för prenumeranter på NT.se.

IFK Norrköping–Lindö FF
Division 1 södra Svealand (7:11)
Lördagen den 5/9 kl. 13:00
Östgötaporten (Observera att matchen spelas utan publik)
IFK-truppen: Sofia Hjern (mv), Julia Nyström (mv) – Clara Flenhagen, Ida Andersson, Filippa Sjöberg, Alma Sjödahl, Vanessa Karagöl, Lovisa Gustafsson, Grace Demir, Filippa Karlberg, Alma Ekberg, Selma Caljakovič, Ebba Sjögren, Irma Cajlakovič, Tilda Lundström, Siri Ed Kristersson (Eskilstuna United)

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser