IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

17 oktober, 2020

Inför IFK Norrköping dam-IK Rössö

Imorgon, lördag, spelas returmötet i kvalet till Elitettan. En säsong ska knytas ihop, ett avancemang står på spel och IFK Norrköping dam har fördel efter förra helgens Uddevalla-resa: “På vår hemmaborg ska vi förbli obesegrade”, säger Sofia Hjern.

2–0 på Rimnersvallen i Uddevalla.
   Det är IFK Norrköping dam som kliver in i returmötet med fördelen på sin sida. Inte bara resultatmässigt – hemma på Östgötaporten har laget bara släppt in ett mål och det var på straff.

Sofia Hjern höll borta mot Rössö säsongens sjunde nolla (serien och cuperna inkluderat) och IFK visade återigen bevis på en stark försvarsinsats.
   Ett försvarsspel som kan komma att sättas på prov igen då gästande Rössö måste framåt för att utjämna IFKs ledning.
   –Det är otroligt skönt och ett bevis på att vi har ett bra försvar. Vi strävar alltid efter att hålla nollan och att lyckas med det i första kvalmatchen på bortaplan var en otrolig lättnad, säger Sofia Hjern.
    Hur går tankarna inför en match som faktiskt avgör er säsong?
   –Det är otroligt kul att den här matchen äntligen är här och det är något vi har sett fram emot hela säsongen. Självklart är det lite nervöst inför matchen men det är framförallt bara kul att få chansen att bevisa vad vi har tränat för hela säsongen.

För IFK räcker det med ett kryss för att avancera till den näst högsta serien i Sverige.
   Men oavgjorda resultat är inga termer de är vana att prata i efter en säsong som i nästan uteslutande fall handlat om segrar.
   I morgon ska IFK förlänga den trenden och sviten.
   –Vi har pratat om att vi ska gå ut på planen på lördag och spela bra fotboll. Vi alla i laget vet hur vi vill spela och därför ska vi bara gå ut och och ha kul. Vi ska ta jobbet för varandra, rulla mycket boll och spela tillsammans. Och då tror jag att det kommer ge resultat.
   Vad tror du blir skillnaden mellan mötet förra helgen och nu?
   –Jag tror att skillnaden blir att vi kommer vara mer avslappnade och spela bättre fotboll. På hemmaplan har vi alla förutsättningar på vår sida och vi vet att vi är där. På vår hemmaborg ska vi förbli obesegrade.

En regntung naturgräsplan kontra ett allsvenskt konstgräs.
   Det är ytterligare en skillnad och en fördel till IFK.
   –Det vi ska fokusera på är framförallt oss själva, vårt spel och våra aktioner. Nu vet vi hur Rössö spelar och därför gäller det för oss att bara gå ut på planen och spela den fotbollen som vi vill göra.
   Och precis som under hela 2020 så är fokus ett avancemang.
   –Om vi gör det vi ska och spelar så bra som vi kan göra tror jag att platsen till Elitettan är våran, säger Sofia Hjern.

Matchen kan följas i appen Min fotboll, på Twitter eller för prenumeranter på NT.se.

Dagens matchprogram kan du läsa här.

Matchvärdar är Holmen och Lundbergs Fastigheter.

 

IFK Norrköping–IK Rössö
Kval till Elitettan (2:2)
Lördagen den 17/10 kl. 15:00
Östgötaporten
IFK-truppen: Sofia Hjern (mv), Julia Nyström (mv) – Clara Flenhagen, Mathilda Holmberg, Ida Andersson, Molly Wiklander, Filippa Sjöberg, Alma Sjödahl, Vanessa Karagöl Lovisa Gustafsson, Grace Demir, Filippa Karlberg, Alma Ekberg, Selma Caljakovič, Ebba Sjögren, Irma Cajlakovič, Tilda Lundström

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser