Inför: IFK Norrköping dam-IFK Örby

Kamratmötena duggar tämligen tätt på Östgötaporten. För damernas del kommer västgötska kamratföreningen IFK Örby på besök.
–Det kommer bli en tuff match där vi måste ha fokus från start till slut, säger Tilda Lundström.

IFK Örby är förvisso nykomlingar i division 1 men har det till trots en del tidigare erfarenhet av den här nivån.
Fjolåret vann de med idel segrar och en målskillnad på 76–11. I år har de mäktat med tre segrar, ett kryss och en förlust på den inledande fem matcherna. I den femte omgången slog de Onsala BK efter ett sent 2–1-mål hemma på Örby IP.
De båda IFK-lagen har mött varandra tidigare. Örby var senast uppe i division 1 2017 (men inte i samma serie som Norrköping). Det senaste mötet var 2016 då Norrköping vann borta med 2–1 och hemma med 4–0.

IFK Norrköping har ett antal målrika matcher med sig i bagaget och trots en tuff träningsvecka med en del sjukdomar är laget redo.
–Alla kämpat på i den mån man kan. Sista träningen inför matchen i torsdag var intensiv med mycket bollinnehav. Den satt en bra prägel på att vi är redo inför söndagens match, säger Tilda Lundström.
Försvararen tror på en tuff match och vill se att Norrköping är det bollförande laget.
–Jag vill se att det är vi som äger matchen och följer vårt spelsystem. Vi ska ha mycket maxlöpningar, bra värdering i passningar och mycket skott på mål.

Husqvarna senast och Örby imorgon – det blir två omgångar i rad Norrköping möter en nykomling. En fin offensiv gav utdelning på Vapenvallen förra helgen där det gjordes sex mål i den andra halvleken.
Den vill Tilda ta med till morgondagens match.
–Vi tar med oss andra halvlek från förra matchen då jag tycker man ser att vi är det starkare laget. Vi sätter våra bollar, vi orkar löpa och vi täcker upp för varandra i försvaret. Vi spelade hårt i 93 minuter.
Hon och Norrköping är laddade att fortsätta vara starka på Östgötaporten.
–Vi ska ta 3 poäng på vår hemmaborg, säger Tilda Lundström.

Ni som inte har möjlighet att vara på plats kan följa matchen via vårt twitter-konto.