IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

6 mars, 2020

Inför: IFK Norrköping dam-IFK Hallsberg

Imorgon går IFK Norrköping dam upp för ytterligare en träningsmatch på Östgötaporten, vilket blir den sista hemmamatchen under försäsongen 2020. Nu väntar division 1-kollegan IFK Hallsberg. “Det känns som att det kommer bli en bra match mot ett bra motstånd”, säger Selma Cajlakovič.

Hallsberg är nykomlingar i division 1 norra Götaland efter att 2019 ha vunnit sin division 2-serie. Under försäsongen har de två vinster, ett kryss och en förlust.
   IFK kommer senast från en seger mot IFKs P15-lag där man dessförinnan hemmaslog Alvsjö AIK med 1–0.
   Efter en träningsvecka med en del sjukdomar och småskador och där Sofia Hjern är med Sveriges F19-landslag i La Manga är IFK redo.
   –Träningsveckan har varit helt okej. Det märks att vi är lite tunga i kroppen efter en tuff försäsong men vi gör det bästa utav det och köttar på varje träning, säger Selma Cajlakovič.
   Försvarsspelaren har funnits med i båda de tidigare matcherna under våren. Förra helgen mötte de ett pojklag – nu väntar ett annat typ av motstånd.
   –Största skillnaden är nog att det går lite fortare i spelet och när de ska sätta press på bollhållaren. Man måste vara med hela tiden och vrida på huvudet betydligt mycket mer.

Vad är din tankar inför morgondagens match?
   –Det känns som att det kommer bli en bra match mot ett bra motstånd och det ska bli även kul att mäta sig mot ett division-1 lag och se hur vi ligger till.
   Och då ska arbetet med IFK Norrköping säsongen 2020 fortskrida.
   
Jag vill att vi ska fortsätta visa vårt pannben på planen och spela en fin fotboll. Det känns som att vårt spelsystem börjar falla på plats och att vi vet varandras roller, säger Selma Cajlakovič.

IFK Norrköping–IFK Hallsberg
Träningsmatch
Lördagen den 7/3 kl. 13:40
Östgötaporten
Ingång: Entré 4, VM-läktaren
Pris: Fri entré
IFK-truppen: Julia Nyström (mv) – Sara Hjelm, Clara Flenhagen, Mathilda Holmberg, Molly Wiklander, Filippa Sjöberg, Alma Sjödahl, Lovisa Gustafsson, Grace Demir, Filippa Karlberg, Alma Ekberg, Sabina Ravnell, Selma Cajlakovič, Ebba Sjögren, Irma Cajlakovič

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser