IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

22 februari, 2020

Inför: IFK Norrköping dam-Älvsjö AIK

Så var det äntligen dags för IFK Norrköping dam att sätta igång fotbollssäsongen 2020 – och de gör det på Östgötaporten mot Elitettan-nykomlingen Älvsjö AIK. Mathilda Holmberg är en av flera spelare som aspirerar på en IFK-debut: “Nu drar allt igång på allvar och det ska bli kul att få representera Östergötlands största förening”.

Älvsjö AIK föll i kvalet till Elitettan men såväl erbjöds som tog den vakanta platsen som uppstod när Kalixbaserade Assi drog sig ur.
   Stockholmslaget har redan hunnit med två försäsongsmatcher på bortaplan. Den första vann de med 4–1 mot IFK Västerås och den andra förlorade de med 0–3 mot Brommapojkarna.
   För IFK blir det 2020 års första match.
   –Det ska bli kul och spännande att se alla i spel och att alla bidrar med sitt yttersta även fast de är nykomlingar. Det ska inte påverka oss eller vårt spelsätt utan det är bara att köra på, säger Mathilda Holmberg som var sist in i truppbygget.
   Hon är en fyra spelare som debuterar för IFK.
   Och hon är redo.
   –Det ska bli jättekul, speciellt i nytt lag där man bara sett alla i träning. Det är alltid en speciell känsla att dra på sig en ny tröja när man kommer till ett nytt lag.
   Har du några speciella förhoppningar eller förväntningar inför matchen?
   –Att det vi tränat på visar sig imorgon och att vissa saker börjar sitta nu. Men också att alla går in med en positiv inställning och inte ställer för höga krav på sig själv i och med första matchen. Självklart hade det varit kul med vinst men det gäller att alla jobbar i 90 minuter då.

Mittfältaren vill se ett IFK som fokuserar på sitt eget spel och håller huvudet högt.
   –Det viktiga är att inte ha respekt för motståndarna oavsett lag. Vi har hittat ett spelsätt och det ska bli kul att se om all träning gett resultat med hur vi vill spela.
   Då gäller det en hundraprocentig inställning.
   –Gör man ett misstag struntar man i det och tar tillbaka bollen – alla gör misstag men det viktiga är att alla gör jobbet och peppar varandra, säger Mathilda Holmberg.

IFK Norrköping–Älvsjö AIK
Träningsmatch
Söndagen den 23/2 kl. 11:00
Östgötaporten
Ingång: Entré 4, VM-läktaren
Pris: Fri entré
IFK-truppen: Sofia Hjern (mv), Julia Nyström (mv) – Sara Hjelm, Clara Flenhagen, Frida Elofsson, Mathilda Holmberg, Molly Wiklander, Filippa Sjöberg, Alma Sjödahl, Ronja Karlsson Törnborg, Lovisa Gustafsson, Filippa Karlberg, Alma Ekberg, Sabina Ravnell, Selma Cajlakovič, Ebba Sjögren, Irma Cajlakovič

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser