IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

17 juni, 2021

Inför IFK Norrköping – Bollstanäs SK

Efter den tunga uddamålsförlusten i söndags blickar IFK Norrköping framåt med siktet inställt på att hitta tillbaka till de positiva resultaten. Imorgon kväll väntar Bollstanäs SK på Platinumcars Arena: “Jag är taggad på match och förhoppningsvis kan vi bjuda på ordentligt med fart framåt”, säger Emelie Johansson.

Bollstanäs damlag har på 2000-talet främst huserat i den nästa högsta serien. Först i Norrettan och därefter i Elitettan efter serieomläggningen. 2015 åkte de dock ur och var snubblande nära att ta klivet tillbaka redan säsongen efter. Efter ytterligare en kvalförlust 2018 var kvalsegern 2019 ett faktum och tillbaka i Elitettan nådde de i fjol en 9:e plats.

Morgondagens motstånd har efter åtta omgångar spelat ihop tre poäng och placerar sig på en 12:e-plats i tabellen – precis nedanför IFK Norrköping som i sin tur har fyra poäng tillgodo.
   De gröngula från Upplands Väsby har haft en tuff start på årets säsong med bara en seger (som kom hemma mot Borgeby i mitten av maj). Utöver den trean har det blivit idel förluster – senast hemma mot Morön med 0–1 efter ett tidigt insläppt mål.
   IFK öppnade starkt men har de senaste matcherna inte fått med sig några poäng.
   Hemma mot IFK Kalmar blev det en ny uddamålsförlust i en jämn och tuff match där det stundtals gick över gränsen och Sofia Hjern mörbultades både en och två gånger.
   Det som saknades då var målen och IFK skapade en del chanser utan att få utdelning inför 225 hemmasupportrar på den östra läktaren.

Emelie Johansson hyllar de som var på plats i söndags.
   –Det var otroligt mäktigt att spela inför publik. Jag är verkligen tacksam för alla som hejade på oss. Det är tråkigt att vi inte lyckades bjuda på mer tillbaka.
   Visst finns det ytterligare revanschtänk.
   Dels för publiken.
   Dels för IFK själva som haft lite problem att hitta nätet de senaste matcherna.
   –Vi vill spela på motståndarnas planhalva. Vi har tränat på hur vi effektivt ska ta oss dit och på så sätt skapa fler farliga lägen.

Hur ska ni ta er an Bollstanäs?
   –Genom att ha en tydlig gameplan där vi ska spela på våra styrkor.
   Inledningen av säsongen var ett bevis på att IFK kan.
   Det gäller att hitta tillbaka till det spelet och den goda känslan.
   –Vi behöver göra det enkla skarpare, snabbare och starkare och göra det. tillsammans. Vi ska tro på det hela vägen, säger Emelie Johansson.

KÖP BILJETTER TILL MATCHEN HÄR!

IFK Norrköping–Bollstanäs SK
Elitettan (9:26)
Torsdagen den 17/6 kl. 19:00
Platinumcars Arena
Matchen sänds på NT.se och Sportexpressen Play
IFK-laget: Sofia Hjern (mv), Cornelia Baldi Sundelius (mv) – Selma Berggren, Alva Lundin, Emelie Johansson, Molly Wiklander, Selma Nyström, Alma Sjödahl, Jennie Egeriis, Irmeli Jonsson, Lovisa Gustafsson, Grace Demir, Selma Cajlakovic, Ebba Sjögren, Irma Cajlakovic, Fiona Eriksson (Eskilstuna), Chloe Eriksson (Eskilstuna)

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Foto
Lasse Jansson

Annonser