IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

24 augusti, 2020

Inför IFK Norrköping – BK Häcken

Imorgon gästar BK Häcken Östgötaporten för match klockan 19.00. “Vi har revansch att utkräva”, säger manager Jens Gustafsson inför matchen.

Efter en tyngre period med fem matcher utan vinst blev det äntligen segerjubel för IFK Norrköping i måndags när det för andra gången den här säsongen blev seger med 3-1 mot IFK Göteborg.

Hur har det varit med matchledigt sedan i måndags, Jens?

  • Välbehövligt. Med en vinst i ryggen har det varit väldigt positivt. Vi har kunnat träna på ett sätt vi inte gjort på länge, vilket många spelare behöver men det finns också spelare som haft en tuff belastning som behövt lite vila. Vi har kört på ganska bra tycker jag.

För tillfället ligger IFK Norrköping (28p) på plats fyra i den allsvenska tabellen med Malmö FF (38p), IF Elfsborg (31p) och Djurgårdens IF (30p) framför sig – samtliga med en match mer spelad.

Sjätteplacerade BK Häcken har spelat ihop 27 poäng på 16 matcher genom sju segrar, sex oavgjorda och tre förluster. För bara fyra omgångar sedan drabbade lagen samman på Bravida Arena, och då blev det seger med 2-1 för Häcken. Just på hemmaplan har Häcken tagit 20 av sina 27 poäng på nio matcher – IFK Norrköping har tagit 17 på åtta matcher på Östgötaporten. På bortaplan har det gått tyngre för Häcken. Sju av de 27 poängen har kommit på bortaplan, och målskillnaden är 19-5 på Bravida Arena och 10-12 på resande fot.

  • Det var inte så längesen vi mötte Häcken. Det är ett offensivt balanserat lag som straffade oss ganska tufft nere i Göteborg med snabba omställningar och efter det röda kortet blev det en annan matchbild. Vi har revansch att utkräva, framför allt på vår egen prestation som inte var tillräcklig.

Vad tar ni med er från segern mot IFK Göteborg till imorgon?

  • Vi var stabila, jobbade hårt i vårt försvarsspel och ställde om snabbt. Vi behöver hitta en bättre balans imorgon. Vi möter ett bra lag och det kommer krävas ett hundraprocentigt anfalls- och försvarsspel av oss.

Klicka här för att komma till Solidsport där det finns en intervju med Simon Thern inför matchen.

SENASTE FEM MÖTENA:

  • Förlust: 2-1, 6 augusti 2020, Allsvenskan.
  • Seger: 0-1, 27 oktober 2019, Allsvenskan.
  • Seger: 2-1, 7 juli 2019, Allsvenskan.
  • Seger: 0-1, 11 november 2018, Allsvenskan.
  • Seger: 2-1, 15 juli 2018, Allsvenskan.

Matchen mot BK Häcken med avspark 19.00 ser du på Dplay, och tecknar du Dplay-konto via den specifika länken nedan får IFK Norrköping en del av pengarna.

Klicka HÄR för att teckna Dplay-konto och samtidigt stötta IFK Norrköping!

Du kan också se matchen hos vår samarbetspartner O’Learys – klicka HÄR. 

Foto: Michael Erichsen, Bildbyrån.

Annonser