IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

27 augusti, 2021

Inför IFK Norrköping-Älvsjö AIK

Förra helgens bortamatch är passé och IFK Norrköping har hämtat ny energi under veckan som gått. Räkna med ett taggat IFK som kliver ut på Platinumcars Arena imorgon eftermiddag: “Vi är sugna på att plocka hem tre poäng och kommer ge allt”, säger Selma Cajlakovič.

Det blev en sen uddamålsförlust förra helgen borta mot Sundsvalls DFF där IFK inte fick någon utdelning för jobbet och slitet de lade ner. Trots stundtals övertag fick IFK aldrig in bollen och den långa hemresan blev ännu längre.
   Tabellsjuan Älvsjö AIK tog senast en stabil hemmaseger (4-0) mot jumbon Borgeby FK och innehar mittenplaceringen i Elitettan. Dessförinnan förlorade man hemma mot serieledande Umeå IK.

När Älvsjö och IFK möttes på Älvsjö IP i slutet av maj var det ett snöpligt hörnmål som gav hemmalaget tre poäng i en match där ett oavgjort resultat inte på något sätt hade varit orättvist.

En del har hänt sedan den matchen.
   I onsdags presenterades Tor Arne Fredheim som ny huvudtränare för IFK-damerna efter att Anna Eriksson tagit en paus på grund av personliga skäl.
   I går hade han sitt första träningspass med laget.

  • Jätteimponerad. Jag tror laget är det också. Vi behöver det här och jag tror att det kan bli riktigt bra, säger Selma Cajlakovič.

Hur är läget i laget efter den senaste veckan?

  • Just nu känns det väldigt bra. Det var en tung förlust och många var ledsna – även jag. Men det är nya tag och vi har kört på som vanligt. Vi har pratat igenom den (matchen mot Sundsvall) och sedan sagt att vi går vidare och fokuserar på de matcher som är kvar. Vi ska försöka plocka hem tre poäng.

Efter förra helgen har laget pratat om att förbättra sig framför mål.
   Det ska IFK göra imorgon.

  • In och mangla, göra mål – sista tredjedelen tror jag vi kommer vara riktigt sugna på att göra mål, ler Selma.

Under den 17:e omgången kommer spelarna i IFK Norrköping att hylla kvinnliga förebilder.
   Nästan 60 procent av de unga fotbollsspelande tjejerna i Sverige saknar förebild. Det beror inte på att det inte finns några fotbollsspelande kvinnliga förebilder i Sverige. För de finns där!
   Med den insikten i ryggen, och med fokus på förebilder, ska spelarna i IFK Norrköping tillsammans med resten av spelarna i OBOS Damallsvenskan och Elitettan göra en gemensam manifestation och hylla förebilder som betytt mycket för damfotbollen. IFK Norrköpings manifestation kommer att ske i samband med matchen mot Älvsjö AIK den 28 augusti.
Selma är tydlig med vem som är hennes största förebild.

  • Jag vill lyfta fram min mamma. Hon är världens bästa människa och hon är min number one supporter. Shout out! Haha, säger Selma Cajlakovič.

Köp biljett till matchen här!

 

IFK Norrköping-Älvsjö AIK
Elitettan (17:26)
Lördagen den 28/8 kl. 14:00
Platinumcars Arena
Matchen sänds på NT.se och Sportexpressen Play
IFK-laget: Uppdateras

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Foto
Lasse Jansson

Annonser