IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

25 oktober, 2020

Inför IFK Norrköping-AIK

AIK gästar Norrköping och Östgötaporten för match imorgon klockan 19.00. “Det är ett annat AIK än det vi mötte i somras”, säger manager Jens Gustafsson inför matchen.

För en vecka sedan tog IFK Norrköping med sig alla tre poängen hem till Norrköping efter 1-3 mot Varbergs BoIS. IFK Norrköping stod för en fin insats där Jonathan Levi med sitt hattrick var ett utropstecken.

 • Vi visade bra kampmoral. Alla spelare var villiga att offra sig för lagets bästa och inte tvärtom. Matchbilden blev som vi förväntat oss, och den är väldigt obekväm för oss med tanke på hur vi byggt vårt lag. Vi klarade av det på ett väldigt bra sätt, summerar Jens Gustafsson.

Vad kan ni ta med er från den matchen till imorgon? 

 • Den fysiska delen, såklart. Jag tror säkert att matchen mot AIK kommer ha en liknande karaktär där vi måste ställa upp med rätt attityd.

Inför matchen ligger IFK Norrköping trea i den haltande allsvenska tabellen. Malmö FF leder på 50 poäng efter 25 matcher – därefter är det otroligt jämnt med massor av lag som slåss om topplaceringarna. Häcken har 40 poäng och IFK Norrköping, Djurgården, Elfsborg och Hammarby har 39 poäng.

AIK har efter en knackig inledning fått fart och befinner sig nu på ganska gott avstånd till den bottenstrid de länge var indragna i. Senaste förlusten kom i slutet av augusti, 0-1 mot Häcken, och i matchen efter blev det 0-0 mot Malmö. Sedan dess har det blivit fem raka segrar, en i Svenska Cupen, och bara ett insläppt mål. Uppryckningen har gjort att AIK på 23 matcher har fått ihop 30 poäng, vilket räcker till en elfteplats och åtta poäng ned till kvalplatsen. När IFK Norrköping mötte AIK på Friends Arena i början av säsongen blev det 1-4 efter en rejäl rivstart med fyra mål på dryga halvtimmen.

 • AIK har sett väldigt mycket bättre ut den senaste tiden, det är ett annat AIK än det vi mötte i somras. Det har hänt mycket och de har verkligen fått ordning på defensiven. Men, vi har god kvalité och bra självförtroende kollektivt, så det ser bra ut.

Hur är läget i truppen?

 • Det är ganska okej, det är mycket som har rättat till sig under veckans gång. Linus Hallenius är fortfarande sjuk, och det är någon till som inte är uttagningsbar. I övrigt ser det bra ut, säger Jens Gustafsson.

STATISTIK

Formen senaste fem matcherna (Allsvenskan)

IFK Norrköping: VOVFV

AIK: OVVVV

 

Flest mål:

 

IFK Norrköping (49-35):

 1. Christoffer Nyman – 13 mål.
 2. Jonathan Levi – 7 mål
 3. Rasmus Lauritsen – 6 mål.

 

AIK (24-26):

 1. Henok Goitom – 6 mål
 2. Sebastian Larsson – 4 mål
 3. Paulos Abraham – 3 mål

 

Flest assist:

IFK Norrköping:

 1. Sead Haksabanovic & Ísak Bergmann Jóhannesson – 7 assist.
 2. Jonathan Levi & Rasmus Lauritsen – 5 assist.
 3. Alexander Fransson – 4 assist

 

AIK:

 1. Sebastian Larsson – 6 assist
 2. Paulos Abraham – 3 assist
 3. Kolbeinn Sigtorsson – 2 assist

 

Statistik från svenskfotboll.se.

IFK Norrköping – AIK: Östgötaporten 19.00 måndag 26/10. Matchvärd Söderbergs bil.

Matchen mot AIK med avspark 19.00 ser du på Dplay, och tecknar du Dplay-konto via den specifika länken nedan får IFK Norrköping en del av pengarna.

Klicka HÄR för att teckna Dplay-konto och samtidigt stötta IFK Norrköping! Fram till den siste oktober har nya kunder halva priset på Dplay Total 6 månader.

Du kan också se matchen hos IFK Norrköpings samarbetspartner O’Learys i Norrköping.

Annonser