9 maj, 2021

Inför IFK Norrköping – AIK

Ett tungt möte stundar på Platinumcars Arena. Imorgon klockan 18.30 möter IFK Norrköping AIK i den femte omgången av Allsvenskan. “Vi ska göra allt vi kan för att vinna matchen”, säger Rikard Norling.

Efter en knackig inledning med 1–1 i snöstormen mot Sirius och förlust mot ett starkt Djurgården i bortapremiären har IFK Norrköping kommit igång.

Mot Halmstads BK i den tredje omgången stod IFK för en stark vändning från 0–1 till 2–1, och det följdes upp av en fin seger borta mot Örebro SK förra helgen.

En seger som gav mersmak, tycker Rikard Norling.

• Det är väldigt fint att göra tre mål på bortaplan. Innan matchen sa vi att vi skulle vara modiga och våga öppna upp spelet. Vi vågade, vi körde och vissa gånger ledde det till att Örebro fick chansen att ställa om – det måste vi hantera något bättre framöver.

IFK Norrköping tog kontrollen över matchen direkt och radade upp målchanser, men 0–1 dröjde till övertid av första halvlek. Sead Haksabanovic hittade med sin frispark Ishaq på bortre stolpen, som nickade in till Samuel som nickade i mål.

Andra halvlek fortsatte som den första. Innan någon större oro spritt sig att Örebro skulle hitta tillbaka in i matchen dödade IFK Norrköping den. Inom loppet av två minuter assisterade Ísak Bergmann Jóhannesson Carl Björk – som gjorde sitt första mål i Allsvenskan – och Sead spelade fram Samuel till hans andra mål i matchen.

Seger med 3–0 och Oscar Jansson fick hålla nollan mot sitt gamla lag.

• Defensivt var vi bra, och det betydde mycket för laget att hjälpa Oscar hålla nollan. Det är bra för självförtroendet att känna oss svårforcerade, säger Rikard Norling.

Imorgon blir det en liknande situation för Rikard Norling som för Oscar Jansson i förra matchen. AIK har spelat ihop nio poäng, två fler än IFK, på de fyra första matcherna i Allsvenskan 2021.

• Det är speciellt att möta klubbar man varit i länge, men det har jag gjort flera gånger tidigare. Vi ska göra allt vi kan för att vinna matchen, säger Rikard Norling.

IFK Norrköping – AIK: Allsvenskan, måndag 10/5 kl 18.30, Platinumcars Arena, discovery+.