IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

12 mars, 2021

Inför IFK Kalmar – IFK Norrköping

I morgon tar IFK Norrköping E22:an söderut för försäsongens första bortamatch. På Gastens IP bredvid Guldfågeln Arena väntar ytterligare en seriekollega: ”Vi är väldigt duktiga när vi är på en hög nivå”, säger Jennie Egeriis.

Förra helgen tog IFK Norrköping sin första seger för 2021 efter en sen vändning mot Lidköpings FK.
   IFK Kalmar (som slutade 8:a i Elitettan 2020) har de senaste säsongerna placerat sig i toppen av tabellen. Under februari och mars har laget spelat tre träningsmatcher, samtliga mot damallsvenska motstånd: 1–2 mot KIF Örebro, 0–5 mot Växjö DFF och 1–2 mot Vittsjö.

Och det finns en koppling mer än att båda klubbarna är kamratföreningar.
   Såväl systrarna Cajlaković som Jennie Egeriis och Selma Berggren har representerat Kalmar. Det blir med andra ord en kvartett som möter sitt gamla lag – framförallt de två sistnämnda som fanns med i laget under fjolårssäsongen.
   Men räkna inte med någon Kalmar-skvaller.
   
Haha, nej. De har en ny tränare och nya spelare så det är svårt att säga. Det finns såklart några spelare att hålla ett öga på, säger Jennie Egeriis.
   –Vi har förberett oss så bra vi kan på motståndet. Vi kanske inte fokuserar så mycket på att det är just Kalmar och hur de spelar utan mer att det är ett bra motstånd.

Vad är dina tankar inför matchen?
   –Det är roligt att möta ett bra motstånd. Kalmar är ett lag som är tippat att vara i toppen och det är bra för oss att möta ett bra Elitettan-lag. Det är klart det är lite speciellt eftersom jag spelat med många där och det är mitt gamla lag. Men det är bara att gå in med samma inställning som i andra matcher.
   IFK visade styrka att vända 0–1 till 2–1 mot Lidköping och det är någonting de ska ha med i bagaget inför morgondagen.
   –Jag vill att vi går ut med självförtroende och vi har bevisat att vi kan slå lag i Elitettan. Att vi tror på det vi gör – vi är väldigt duktiga när vi är på en hög nivå. Jag vill att vi har roligt tillsammans och så tar vi det därifrån, säger Jennie Egeriis.

Irmeli Jonsson, Filippa Karlberg och Sabina Ravnell är inte uttagningsbara.

Matchen kan följas på Twitter och för prenumeranter på NT.se.

IFK Kalmar–IFK Norrköping
Träningsmatch
Lördagen den 13/3 kl. 14:00
Gastens IP
IFK-truppen: Sofia Hjern (mv), Cornelia Baldi Sundelius (mv) – Selma Berggren, Clara Flenhagen, Alva Lundin, Emelie Johansson, Ida Andersson, Selma Nyström, Molly Wiklander, Alma Sjödahl, Jennie Egeriis, Lovisa Gustafsson, Thea Alvberger, Grace Demir, Alma Ekberg, Selma Cajlaković, Ebba Sjögren, Irma Cajlaković + 1 spelare från Eskilstuna United

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser