IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

16 augusti, 2020

Inför IFK Göteborg-IFK Norrköping

Imorgon vänder Allsvenskan för IFK Norrköpings del. Första laget att möta för andra gången den här säsongen är IFK Göteborg. “Vi är fast beslutna om att resa oss och det ska vi göra imorgon”, säger Jens Gustafsson inför matchen på Gamla Ullevi.

IFK Norrköping har tung period bakom sig med två oavgjorda och tre raka förluster på det fem senaste matcherna. Senaste förlusten var av tuffaste slaget då Hammarby IF satte dit 1-2 med en av matchens sista sparkar på Östgötaporten i torsdags.

  • Vi kommer från ett antal brutala besvikelser, men vi är fast beslutna om att resa oss och det ska vi göra imorgon, säger manager Jens Gustafsson inför matchen.

Den senaste tidens resultat har gjort att Malmö FF (35p), IF Elfsborg (31p) och Djurgårdens IF (29p) passerat IFK Norrköping (25p) i toppen – samtliga har en match mer spelad.

Senast IFK Norrköping mötte Göteborg var för bara drygt en månad sedan, den sjätte juli. Då vann IFK med 3-1 efter att Ísak Bergmann Jóhannesson, Lars Krogh Gerson och Pontus Almqvist gjort målen. Göteborg befinner sig för närvarande på plats elva i den allsvenska tabellen med 15 poäng på 15 matcher. Poängen har de samlat ihop genom två segrar, fyra förluster – och nio oavgjorda matcher.

  • Vi möter ett Göteborg som har spelat otroligt många kryss i Allsvenskan. Det innebär att de varit med i alla matcher. De har en snabb och individuellt skicklig offensiv och försvarar med mycket folk, säger Jens Gustafsson.

På solidsport.com/ifknorrkoping kan du se en intervju med Henrik Castegren och Linus Wahlqvist inför morgondagens match – klicka här.

IFK Göteborg –  IFK Norrköping : senaste fem mötena:

  • Seger: 3-1, 6 juli 2020, Allsvenskan-
  • Oavgjort: 0-0, 28 juli 2019, Allsvenskan.
  • Förlust: 1-2, 13 maj 2019, Allsvenskan.
  • Seger: 2-1, 27 augusti 2018, Allsvenskan
  • Seger: 0-2, 13 maj 2018, Allsvenskan.

Matchen mot IFK Göteborg med avspark 19.00 ser du på Dplay, och tecknar du Dplay-konto via den specifika länken nedan får IFK Norrköping en del av pengarna. 

Klicka HÄR för att teckna Dplay-konto och samtidigt stötta IFK Norrköping!

Annonser