IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

1 augusti, 2021

Inför IFK Göteborg-IFK Norrköping

IFK Norrköping har rest västerut och är redo för morgondagens match mot Göteborg. “Trots att vi inte fått med oss resultat i de två senaste matcherna åker vi dit med bra stämning och energi i truppen och en tro på det vi gör”, säger assisterande tränare Kim Hellberg inför matchen.
  • Vi ville såklart vinna, och jag tycker att vi gjorde tillräckligt för att kunna göra det. Vi är nöjda med hur vi genomförde matchen och det var en fantastisk fotbollsmatch mellan två lag som ville framåt i både försvar- och anfallsspelet. Det var en jämn match som kunde gått hur som helst, säger Kim Hellberg om 2-1-förlusten borta mot Hammarby IF för en vecka sedan.

Förlusten var IFK Norrköpings andra raka (0-1 mot BK Häcken) och därmed har avståndet till tabelltoppen ökat. Inför morgondagens match ligger IFK Norrköping sexa i Allsvenskan med 17 inspelade poäng på tolv matcher.

Innan förlusterna mot Hammarby och Häcken tog IFK Norrköping två starka segrar – hemma mot Malmö FF och borta mot Mjällby AIF – och Kim Hellberg tycker att det funnits mycket positivt att ta med sig.

  • Sedan vi startade upp igen efter uppehållet har vi tagit stora steg, och vi är ganska nöjda med vad vi presterat på planen och att vi spelat den fotboll vi vill. Vi har mött fyra bra lag och i de två senaste matcherna tycker jag att vi förtjänat mer än vi fått med oss.

Morgondagens motståndare IFK Göteborg har spelat ihop 15 poäng på tolv matcher, en poängskörd som räcker till en åttondeplats i tabellen. Förra säsongen vann IFK Norrköping med 3-1 både hemma och borta mot Göteborg.

  • Vi var bra mot Göteborg förra året och vi åker dit med en bra känsla. Trots att vi inte fått med oss resultat i de två senaste matcherna åker vi dit med bra stämning och energi i truppen och en tro på det vi gör.

Göteborg har vunnit tre matcher, spelat sex oavgjorda och förlorat tre. I måndags förlorade Göteborg med 2-0 borta mot Varbergs BoIS, men dessförinnan tog man två raka 3-2-segrar mot Mjällby och Östersund.

  • Göteborg har blandat och gett under säsongen. De har en väldigt rutinerad och bra trupp och det är ett annat lag än det vi mötte förra säsongen. Vi hoppas att vi kan kontrollera matchen och ha bollen oftare i farliga ytor. Vi känner oss väl förberedda, säger Kim Hellberg.

IFK Göteborg –IFK Norrköping: Allsvenskan, måndag 2/8 kl 19.00, Stora Ullevi, discovery+.

Annonser