IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

1 november, 2020

Inför IF Elfsborg-IFK Norrköping

IFK Norrköping beger sig till Borås för möte med IF Elfsborg imorgon klockan 14.30. “Elfsborg är ett hårt arbetande kollektiv som vill spela en fysisk och rak fotboll”, säger manager Jens Gustafsson inför matchen.

IFK Norrköping kommer från en frustrerande 2-2-match mot AIK i måndags. IFK Norrköping inledde väldigt starkt men det var AIK som tog ledningen genom en hörna i första halvlek. I början av andra halvlek vände IFK Norrköping  matchen när Sead Haksabanovic spelade fram både Jonathan Levi och Henrik Castegren. Jonathan Levi var en stolpträff från sitt femte mål på två matcher och 3-1 kort efter vändningen, men 2-1 stod sig till den 87:e minuten då AIK kvitterade på straff.

 • Det var till stora delar en bra prestation. Vi hade några dippar under matchen, men som helhet var det en bra prestation som vi ska bygga vidare på, säger Jens Gustafsson.

Med en komplett omgång 25 har IFK Norrköping 40 poäng, två färre än Djurgårdens IF och tio färre än Malmö FF. Det är en hård fight om topplaceringarna: BK Häcken och Elfsborg står på samma poäng som IFK Norrköping, och Hammarby IF på ett färre.

Elfsborg är inblandat i kampen om Europaplatserna trots att de bara vunnit en av de tio senaste matcherna i Allsvenskan. Efter segern mot Falkenberg den 13 augusti har det blivit sju oavgjorda, två förluster och en seger – mot Kalmar FF – för Boråslaget. När IF Elfsborg och IFK Norrköping möttes tidigare under säsongen, i den femte omgången, blev det 1-1. Rasmus Lauritsen styrde bollen i eget mål i första halvlek och IFK Norrköping fick till slut in ett mål i den 90:e minuten när Lauritsen revanscherade sig. Trots ett massivt tryck blev det bara en poäng och Elfsborg var först ut att ta poäng av IFK Norrköping.

 • Det jag kan minnas från senaste matchen mot Elfsborg är att vi tryckte ned dem ganska hårt och skapade många målchanser. Det var en bra prestation, men vi lyckades inte vinna. Elfsborg är ett hårt arbetande kollektiv som vill spela en fysisk och rak fotboll, säger Jens Gustafsson.

STATISTIK

Formen senaste fem matcherna (Allsvenskan).

Elfsborg: OOFVO – 6/15 poäng poäng.

IFK Norrköping: OVFVO – 8/15 poäng.

 

Flest mål:

 

Elfsborg (39-32):

 1. Jesper Karlsson (lämnat) – 11 mål
 2. Per Frick – 8 mål
 3. Rasmus Alm – 6 mål

 

IFK Norrköping (51-37):

 1. Christoffer Nyman – 13 mål.
 2. Jonathan Levi – 8 mål
 3. Rasmus Lauritsen (lämnat) – 6 mål.

 

Flest assist:

 

Elfsborg:

 1. Johan Larsson – 7 assist.
 2. Simon Olsson – 5 assist.
 3. Jesper Karlsson, Per Frick, Rasmus Alm – 4 assist.

 

IFK Norrköping:

 1. Sead Haksabanovic – 9 assist.
 2. Ísak Bergmann Jóhannesson – 7 assist.
 3. Rasmus Lauritsen & Jonathan Levi – 5 assist.

 

Statistik från svenskfotboll.se.

IF ELFSBORG – IFK NORRKÖPING: BORÅS ARENA, 1/11 KLOCKAN 14.30.

Matchen mot Elfsborg med avspark 14.30 ser du på Kanal 5 och Dplay, och tecknar du Dplay-konto via den specifika länken nedan får IFK Norrköping en del av pengarna.

Klicka HÄR för att teckna Dplay-konto och samtidigt stötta IFK Norrköping! Fram till den siste oktober har nya kunder halva priset på Dplay Total 6 månader.

 

Annonser