IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

23 maj, 2021

Inför IF Elfsborg-IFK Norrköping

IFK Norrköping beger sig till Borås för att stänga vårsäsongen mot IF Elfsborg. “Det ska bli en intressant match”, säger IFK Norrköpings tränare Rikard Norling inför morgondagens match.

Tre raka trepoängare har följts upp av två raka utan seger för IFK Norrköping. 1-1-matchen hemma mot Degerfors för en dryg vecka sedan stoppade segersviten och säsongens andra förlust kom efter en blek insats borta mot Varbergs BoIS i måndags. Varberg gjorde både 1- och 2-0 innan halvlek, och IFK Norrköping kom inte närmre än ett reduceringsmål av Maic Sema.

  • Den lade vi aktivt åt sidan efter en gemensam analys. Det var såklart inte så att vi bara viftade bort matchen – det kan vi inte göra – men vi grottade inte ner oss mer än nödvändigt, säger Rikard Norling om 2-1-förlusten.

IFK Norrköping har på sju omgångar spelat ihop elva poäng. Elfsborg har fått ihop tio poäng och behöver, precis som IFK Norrköping, en seger för att avsluta vårsäsongen med kontakt till lagen toppen av tabellen.

  • Det ska bli en intressant match. Vi mötte dem ju tidigare i år, det var ju i och för sig en träningsmatch (3-3), men både vi och dem har fortsatt att spela på ungefär samma sätt som då, säger Rikard Norling

Efter matchen imorgon blir truppen ledig, och individuell träning gäller fram tills laget samlas igen den 10:e juni.

Hur summerar du IFK Norrköpings vår i Allsvenskan? 

  • Jag tycker att det varit stabilt på så sätt att vi inte släppt in så mycket mål. Vi har också använt våren till att identifiera vad vi behöver göra i vårt spelsätt och vilka spelare som kan passa i respektive position. Vi har testat ganska mycket, på ving-positionerna till exempel med allt från Ishaq till Levi, Agardius och Ishaq. “Ishi” hittade rätt till höger och sedan har vi fortsatt söka till vänster. I övrigt har positionerna satt sig och vi har hittat en kontinuitet som varit hälsosam. Vi känner att vi bara är i början på något där vi höjer blicken för framtiden för att bli starkare. Vi använder dagligen informationen vi får för att vi ska bli bättre – nu, till hösten och om ett år, säger Rikard Norling.

Kommer du att vara ledig? 

  • Delvis. Jag kommer att bryta och hämta andan. Jag och resten av staben har egentligen jobbat sedan juldagen utan något uppehåll på mer än någon dag hit och dit. Vi behöver hämta kraft allihop.

IF Elfsborg – IFK Norrköping: Allsvenskan, måndag 24/5 kl 18.30, Borås Arena, discovery+.

Foto: Krister Andersson, Bildbyrån.

Annonser