IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

10 augusti, 2020

Inför Helsingborgs IF – IFK Norrköping

Idag har IFK Norrköping rest mot Skåne för möte med Helsingborgs IF imorgon klockan 19.00. “Vi måste koncentrera oss på vår egen prestation och se till att vara bättre än vi varit de senaste matcherna”, säger Jens Gustafsson inför matchen.

I torsdags blev det poängtapp för tredje matchen i rad när det blev 2-1-förlust borta mot BK Häcken.

  • Det är inte fy skam att förlora mot Häcken, även om vi önskade att det inte var så. Häcken är ett bra lag. Det blev en hyfsat jämn match fram till utvisningen (Filip Dagerstål, 59′), då kan det bli både tre och fyra noll. Vi krigar hela vägen in och gör match av det, det är jag stolt över att spelarna ställer upp på. Det var en tuff match där vi inte var tillräckligt spetsiga framåt, summerar Jens Gustafsson.

Förlusten i torsdags innebär att IFK Norrköping står kvar på 25 poäng, sex efter serieledande Malmö FF som har en match mer spelad.

I andra änden av tabellen hittar man morgondagens motståndare Helsingborgs IF, som har spelat ihop tio poäng, gjort tio mål och släppt in 20 på 13 matcher. HIF har vunnit en match, kryssat sju och förlorat fem hittills. HIF:s förlust mot MFF i förra omgången innebar att de förlorade för första gången på sju matcher.

  • Helsingborg har växt in i det mer och mer. Innan förlusten mot Malmö på bortaplan ledde de hela vägen in på stopptid mot Hammarby, så det blir en tuff match, förutspår Jens Gustafsson.

Vad behöver man se upp med imorgon? 

  • Det är klart att vi måste se upp med Helsingborgs spel, men vi måste koncentrera oss på att vår egen prestation ska bli bättre än den varit under de senaste matcherna, säger Jens Gustafsson.

Mer med Jens Gustafsson, och intervjuer med Alexander Fransson och Linus Wahlqvist, inför matchen finns på solidsport.com/ifknorrkoping: Klicka här. 

IFK NORRKÖPING – HELSINGBORGS IF – SENASTE FEM MÖTENA:

  • Seger: 5-0, 26 augusti 2019, Allsvenskan.
  • Förlust: 3-1, 31 mars 2019, Allsvenskan.
  • Oavgjort: 1-1, 17 februari 2018, Svenska Cupens gruppspel.
  • Seger: 1-2, 18 september 2016, Allsvenskan.
  • Seger: 3-0, 2 maj 2016, Allsvenskan.

Matchen mot Helsingborg med avspark 19.00 ser du på Dplay, och tecknar du Dplay-konto via den specifika länken nedan får IFK Norrköping en del av pengarna. 

Klicka HÄR för att teckna Dplay-konto och samtidigt stötta IFK Norrköping!

Du kan också se matchen hos vår samarbetspartner O’Learys – klicka HÄR. 

Annonser