IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

10 februari, 2021

Inför Hammarby IF – IFK Norrköping

IFK Norrköping är redo för årets första träningsmatch. “Precis som jag längtade efter den första träningen med laget tisdagen den 12:e januari längtar jag nu till matchen”, säger IFK Norrköpings tränare Rikard Norling inför matchen.

IFK Norrköpings första träningsmatch skulle egentligen ha spelats förra helgen, hemma mot BK Häcken. Matchen ställdes in efter bekräftad covid-19 i Häcken och det blir därmed bara två träningsmatcher innan Svenska Cupens gruppspel drar igång hemma mot GIF Sundsvall nästa helg.

  • Det blir en träningsmatch mindre, men det gäller att hantera de förutsättningarna som gäller. Det finns många scenarion som kan uppstå: en träningsmatch kan, som i det fallet, ställas in, man kan planera att spela med ett visst lag och så blir en spelare sjuk och så blir det inte som man vill. Man blir bra på att anpassa sig och nu är det en match mindre än planerat som gäller, säger Rikard Norling.

Årets första träningsmatch innebär också att Rikard Norling för första gången får stå vid sidlinjen som huvudtränare för IFK Norrköping.

  • Ända sedan jag blev klar som tränare har jag njutit i fulla drag och känt att jag verkligen är lycklig. Nu är det dags för nästa steg: man går från träning till träningsmatch och sedan från träningsmatch till tävlingsmatch. Precis som jag längtade efter den första träningen med laget tisdagen den 12:e januari längtar jag nu till matchen. Det är en genuin, väldigt angenäm känsla.

Hur ser du på matchen? 

  • Från första andetaget på första träningen här har vi tränat på att sätta spelet i båda riktningarna. Vi kommer att fortsätta processen och säkerställa en matchning som vi tycker är korrekt i förhållande till att det är just första matchen och att det stundar en tävlingsmatch inom kort.

Vad vill du framför allt se imorgon? 

  • Jag vill se att vi gör det vi tränat på och hur effektivt det är. Också vad vi behöver jobba vidare på och hur det ser ut över en hel match och inte bara efter 20-25 minuter. Jag vill se vad som händer när vi närmar oss minut 60 och de som startat börjar bli trötta, vad som händer med spelidén och hur de som kommer in från bänken ser ut i förhållande till de som startade matchen i samma position, säger Rikard Norling.

Är det först under match som man verkligen lär känna sina nya spelare? 

  • Både och. Det är klart att det är där man får den absolut bästa bilden av en spelare – egentligen får man den bästa bilden när det är en helt avgörande match, det är tio minuter kvar och trötthet och press ska hanteras. Det är då man verkligen lär känna individen och ju oftare man är i sådana situationer desto bättre kommer man förstå spelaren på riktigt.

Hammarby IF – IFK Norrköping – torsdag 11/2 kl 14.00, Tele2 Arena. 


Ta del av erbjudande från discovery+!

Matchen visas på discovery+, och just nu kan du teckna årspaket på discovery+ för 199kr/månad (ord. pris 299kr/månad) och samtidigt stötta IFK Norrköping. Detta gör du genom att använda dig av länken nedan.

Klicka här för att ta del av erbjudandet från discovery+ och stötta IFK Norrköping!

Har du redan ett konto på discovery+? För att ta del av erbjudandet och stötta IFK: logga in, tryck “uppgradera”, välj “Årspaket Total”, skriv in koden NORRKOPING2021.

IFK Norrköpings träningsmatcher: 

  • Hammarby IF – IFK Norrköping, torsdag 11/2 kl 14.00, discovery+.
  • IFK Norrköping – IF Elfsborgtisdag 16/2 kl. 14.00, discovery+. 

 

 

 

 

Annonser