IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

21 augusti, 2021

Inför Halmstads BK-IFK Norrköping

IFK Norrköping reser västerut för ytterligare en bortamatch. “Det är speciellt med tre bortamatcher på rad”, säger IFK Norrköpings tränare Rikard Norling inför matchen.

Det har blivit mycket tid på resande fot för IFK Norrköpings del. I söndags bar det av till Östersund, i onsdags till Katrineholm och nu har truppen gett sig av till västkusten inför morgondagens möte med Halmstads BK.

Dessutom hade IFK Norrköping två raka bortamatcher, mot Hammarby och Göteborg, innan hemmamatchen mot Kalmar FF den 9 augusti.

Saknar du hemmaplan, Rikard? 

  • Ja, och jag saknar att få till ett bra resultat på hemmaplan. Nu är det en ny gräsmatch och det är viktigt för oss att så snabbt som möjligt komma på plats med val av skor och den typen av förberedelser som kommer med gräsmatcher. Det har vi varit bra på på slutet.

Är det påfrestande att resa mycket, eller är det inga problem?

  • Nej, vår koordinator Simon (Larsson) har gjort ett oerhört bra jobb med att planera. Vi åkte upp och ned över dagen till Östersund, och att allt funkar klockrent med till exempel välplanerade måltider på rätt tid gör mycket för återhämtningen. Matchen mot Värmbol hanterade vi in princip som en bortamatch i Stockholm – med kortare resväg, men samma upplägg och genomförande. Det är speciellt med tre bortamatcher på rad, och Simon är viktig för oss.

Nu är förhoppningen att de tre raka bortamatcherna slutar med tre raka segrar. Mot Östersund blev det seger med 1-2 och mot Värmbol kvalificerade sig IFK Norrköping för Svenska Cupen 2022 efter 0-4.

IFK Norrköping har efter 15 spelade matcher i Allsvenskan spelat ihop 23 poäng. Det är sex fler än Halmstad BK, som dock är ett av seriens mest svårslagna lag. I de sju senaste matcherna har HBK spelat oavgjort fem gånger, förlorat en och vunnit en. Halmstad har dessutom bara släppt in tolv mål, vilket är bäst i Allsvenskan.

Rikard Norling tycker att Halmstad gjort framsteg sedan vårmötet som IFK vann med 2-1.

  • De har flyttat fram sina positioner i planen och jobbar lite mer efter egen förmåga än att säkerställa att de inte bjuder motståndarna på något. Jag tycker att det är en ganska stor skillnad. Vi kommer att möta ett bättre Halmstad generellt, och på deras hemmaplan. Det är ytterligare en svår match för oss.

Halmstads BK–IFK Norrköping: 22/8 klockan 15.00, Allsvenskan, Örjans Vall, discovery+.

Fotograf: Jesper Zerman/Bildbyrån

Annonser