IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

27 september, 2020

Inför Djurgårdens IF – IFK Norrköping

I omgång 22 beger sig IFK Norrköping till Stockholm för att möta Djurgårdens IF på Tele2 Arena. “Vi tror på en fysisk match”, säger manager Jens Gustafsson.

I den 90:e minuten hamnade bollen framför Alexander Fransson i straffområdet efter en hörna. Kaptenen tryckte in 1-1 och räddade en sen poäng åt IFK Norrköping mot Malmö FF i söndags.

 • Det var en stabil match med två lag som tog ut varandra. Vi lade mycket fokus på att ha ett disciplinerat försvarsspel och det tycker jag att vi hade matchen igenom. Vi släppte till få målchanser – å andra sidan skapade vi inte så mycket, så det var en match där oavgjort var ganska rättvist, summerar Jens Gustafsson.

Flera gånger den här säsongen har IFK varit laget som släppt in sena mål – senast var det tvärtom.

 • Att vi tog poängen så sent tror jag var viktigt för självförtroendet till den här matchen. Det var viktigt att få en poäng för att kunna bygga vidare på det.

Inför morgondagen ligger IFK Norrköping på fjärdeplats i den Allsvenska tabellen. 33 poäng är några färre än Elfsborgs och Häckens 35 och Malmös 41.

Djurgården är ett av lagen som jagar IFK Norrköping. Inför matchen ligger de femma i tabellen med 32 poäng och är alltså en poäng efter IFK, och Djurgården har en match mindre spelad på grund av den uppskjutna matchen efter landslagsuppehållet. När IFK och Djurgården möttes i inledningen av säsongen blev det 3-0 efter mål av Christoffer Nyman, Rasmus Lauritsen och Jonathan Levi. Djurgården har fyra raka matcher utan seger i Allsvenskan: 2-2 mot Göteborg, 3-1 mot Helsingborg, 1-1 mot Elfsborg och 1-1 mot Östersund – senaste segern kom för drygt en månad sedan då det blev 3-0 borta mot Örebro. I torsdags förlorade Djurgården med 1-0 hemma mot Cluj i kvalet till Europa League.

 • Vi hade en ganska bra match hemma mot Djurgården tidigt under säsongen, och sedan dess har de kommit igång mer och mer. Det är ett stabilt lag med många spelare som har mycket erfarenhet. Vi tror på en fysisk match, säger Jens Gustafsson.

Statistik

Senaste fem mötena:

 • Seger: 3-0, 21 juni 2020, Allsvenskan.
 • Oavgjort: 2-2, 2 november 2019, Allsvenskan.
 • Oavgjort: 1-1, 25 april 2019, Allsvenskan.
 • Oavgjort: 1-1, 7 oktober 2018, Allsvenskan.
 • Oavgjort: 1-1, 8 juli 2018, Allsvenskan.

Flest mål:

Djurgårdens IF (30-22):

 1. Fredrik Ulvestad – 6 mål.
 2. Kalle Holmberg – 4 mål.
 3. Emir Kujovic – 3 mål.

 

IFK Norrköping (43-31):

 1. Christoffer Nyman – 11 mål.
 2. Rasmus Lauritsen – 6 mål.
 3. Pontus Almqvist & Sead Haksabanovic – 5 mål.

 

Flest assist:

Djurgårdens IF:

 1. Haris Radetinac – 7 assist.
 2. Aslak Fonn Witry – 4 assist.
 3. Nicklas Bärkroth – 2 assist.

 

IFK Norrköping:

 1. Sead Haksabanovic – 7 assist.
 2. Ísak Bergmann Jóhannesson – 6 assist.
 3. Jonathan Levi & Rasmus Lauritsen – 5 assist.

 

Statistik från svenskfotboll.se.

Matchen borta mot Djurgårdens IF med avspark 17.30 ser du på Dplay, och tecknar du Dplay-konto via den specifika länken nedan får IFK Norrköping en del av pengarna.

Klicka HÄR för att teckna Dplay-konto och samtidigt stötta IFK Norrköping!

Du kan också se matchen hos vår samarbetspartner O’Learys – klicka HÄR. 

Annonser