IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

17 april, 2021

Inför Djurgårdens IF-IFK Norrköping

IFK Norrköping beger sig till Stockholm för att möta Djurgårdens IF på Tele2 Arena: “Sannolikt spelar vi inte på samma sätt mot Djurgården”, säger IFK Norrköpings tränare Rikard Norling.

En premiär är alltid en premiär, men premiären gav väl inte den känslan som premiärer brukar ge. IFK Norrköping och IK Sirius gick ut på en grön plan som ganska snart hade blivit vit. Ari Skúlason gav IFK Norrköping ledningen med ett fantastiskt skott i krysset från långt håll, men Sirius kvitterade i andra halvlek med ett distansskott som styrde på IFK-försvarare och in bakom Oscar Jansson i mål.

  • Rent tekniskt var det skitsvårt att utföra vissa saker i matchen men taktiskt tar vi med oss saker från den och vi gjorde en ganska lång analys i tisdags. Sannolikt spelar vi inte på samma sätt mot Djurgården men vi ville ha med oss erfarenheten av det vi upplevde. Vi kommer möta fler lag under året som spelar 3-5-2 och lägger mycket energi i uppspelsfasen även om det är ganska unikt med 9 spelare där, vilket gjorde att när vi vann boll så hade Sirius extremt mycket folk långt ner i planen, säger Rikard Norling.

Nu har solen hittat tillbaka och IFK Norrköping har fått ladda om under fina förutsättningar.

  • Vi har haft en bra vecka och om vi jämför med förra helgen så är det inga nya som är tydligt borta från den är matchen. Nu är Ísak Bergmann tillbaka i full träning också.

Det blev en fin premiär för Djurgården mot fjolårstvåan IF Elfsborg där Djurgården vann med 2–0 på bortaplan.

  • Djurgården är ett lag som är väldigt välorganiserat och man ser det yrkesmässiga som ligger bakom. Jag är imponerad av Kim (Bergstrand) och Tolle (Thomas Lagerlöf) och att spelarna tar sig an idéen. Man har hittat en individuell utveckling i spelsättet och det är ett tydligt krav att spelarna ska göra det som ingår i spelidén. Punkt slut liksom.

Och vad är då spelsättet?

  • Man har en förmåga att få motståndarna dit man vill i sin defensiv och styra matchen så man tvingar motståndarna att slå ganska mycket långt. Det är en fin balans i att spela sig framåt och ur situationer utan att för den delen vara naiva. När man väl är framme har man ganska mycket folk framåt och helheten imponerar.

Djurgårdens IF – IFK Norrköping: Söndag 18/4 kl. 17.30, Tele2 Arena, Discovery+. 

  • Superdeal på discovery+ Total årspaket! Skaffa årspaketet för 199kr/månad (ord. pris 299kr/månad). För varje nyteckning genom denna länk går det en del av pengarna direkt till IFK Norrköping. Se morgondagens genrep och häng med redan från start av Allsvenskan!
  • IFK Norrköpings butik i Linden köpcentrum är öppen 12-16 under söndagen, varmt välkomna!
  • På IFK Norrköpings Instagram, Facebook och Twitter finns också en videointervju med Jonathan Levi inför matchen.

 

Annonser