IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

17 februari, 2023

Inför cupstarten: Gais-IFK Norrköping

På söndag drar tävlingssäsongen igång för IFK Norrköping. “Grabbarna är redo och har mycket energi”, säger tränare Glen Riddersholm inför första gruppspelsmatchen i Svenska Cupen.

Glen inför matchen:

  • Vi ska möta ett bra lag, GAIS har inte förlorat sedan 20 augusti och har just vunnit över två allsvenska lag i träningsmatcher.
  • Stabilitet är ett nyckelord för oss över hela kommande säsong – att vara stabila i vår organisation för vi har så bra kvalitet i de offensiva positionerna att de kan avgöra matcherna.
  • Vi har en stor ambition att gå vidare från gruppen till nästa runda. Drömmen är att vi ska ta hem cuptrofén till Norrköping.

IFK Norrköping:

IFK Norrköping har hunnit med att spela tre träningsmatcher 2023. Precis innan avresan till träningslägret i Spanien blev det förlust hemma mot Västerås, och på Pinatar Arena drabbade IFK Norrköping samman med två danska topplag. Mot seriefyran Silkeborg blev det förlust med 3-2 – Andri Lucas Gudjohnsen med båda fullträffarna – och uddamålsförlust blev det också mot serietvåan Viborg. Victor Lind gjorde sitt första mål för IFK Norrköping och strax därefter stoppade stolpen Totte Nymans nick till 2-0. I andra halvlek vände danskarna och vann med 2-1.

Till cupens gruppspel tog sig IFK Norrköping genom att slå division 1-laget Täby IF med 2-0 den 1 september.

Motståndet: 

Nyblivna Superettan-laget Gais har inlett året med tre raka segrar. Mot allsvenska Varbergs BoIS och Degerfors har man segrat med 2-1 respektive 1-0, och förra helgen slog Gais Utsiktens BK med 2-1. Gais vann Ettan Södra förra året med Michael Kargbo som bäste målskytt med tolv mål på 30 matcher – nu har han lämnat för Dalkurd. Förutom Egzon Binaku har Gais bland andra hämtat in Alexander Ahl-Holmström och Robin Frej.

Gais tog sig till gruppspelet 2023 genom att besegra Lindome GIF med 1-0 och IFK Värnamo med 3-1.

 

Gais-IFK Norrköping: Svenska Cupen grupp G, söndag 19 februari klockan 15.15, Bravida Arena, Cmore. 

 

IFK Norrköpings gruppspel i Svenska Cupen: Gais borta, Utsiktens BK hemma 26/2, IFK Göteborg borta 5/3.

Annonser