IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

31 mars, 2021

Inför BP – IFK

För andra gången den här försäsongen ställs IFK Norrköping mot BP – den här gången borta på Grimsta IP. Det blir den nästa sista matchen innan Elitettan stundar: “Det ska bli roligt att möta BP igen och få revansch”, säger Sofia Hjern.

I februari på Suez Arena i Smedby vann BP med 2–0 trots en bra insats från IFK Norrköping.
   Över en månad och fyra matcher har gått sedan dess.
   För morgondagens hemmalag har det inneburit 4–0 mot IK Uppsala, 2–1 mot Bollstanäs och 2–0 respektive 3–0 mot Älvsjö AIK.
   Det är med andra ord ett BP med flyt.

Och visst finns det lite försäsongs-revansch att hämta för IFK.
   –Jag tycker att det ska bli roligt att möta BP igen och få revansch. Det känns som att vi är mer redo den här matchen och att vi har stora chanser att åka där ifrån med ett bra resultat, säger Sofia Hjern.
   Vad kan ni ta med från den matchen?
   
Vår inställning som vi hade. Vi startade matchen riktigt bra och var aggressiva från början. Dessutom tycker jag att vi stod upp bra i försvaret och kunde utnyttja vårt omställningsspel. Det vi måste tänka på är att vara med på deras snabba omställningar och sätta våra chanser.
   IFK skulle ha spelat mot Mallbacken i lördags men pga. sjukdomar i bortalaget ställdes den in och ersattes med en träning.
   –Det är såklart aldrig roligt med en inställd match och jag tror att många i laget blev besvikna när vi inte kunde spela matchen. Alla minuter vi kan få på full plan är nyttiga för oss och vi behöver träningsmatcherna för att spela ihop oss och sätta de sista detaljerna inför seriepremiären. Det är klart att vi hellre hade velat spela matchen. 

Men det brukar heta att det inte finns någon ont som inte för något gott med sig och laget kommer från en kombinerad inkilnings- och träningsvecka med en hel del skratt som tagit gruppen närmare varandra.
   –Veckan har varit väldigt intensiv men också väldigt rolig. Vi hade ett trevligt dygn på vildmarkshotellet med spa och god mat. Det känns som att det har varit nyttig för laget att få lära känna varandra lite bättre utanför planen. Det kommer att gynna oss framöver, säger Sofia Hjern. 

Irmeli Jonsson, Filippa Karlberg, Sabina Ravnell, Thea Alvberger, Selma Cajlaković och Ida Andersson är inte uttagningsbara. De två förstnämnda är däremot tillbaka i kollektiv träning.

Matchen kan följas på Twitter och via BPTV Live (39:-).

BP–IFK Norrköping
Träningsmatch
Torsdagen den 1/4 kl. 19:00
Grimsta IP
IFK-truppen: Sofia Hjern (mv), Cornelia Baldi Sundelius (mv) – Selma Berggren, Clara Flenhagen, Alva Lundin, Emelie Johansson, Selma Nyström, Molly Wiklander, Alma Sjödahl, Jennie Egeriis, Lovisa Gustafsson, Grace Demir, Alma Ekberg, Ebba Sjögren, Irma Cajlaković, Johanna Renmark (Eskilstuna United), Fiona Eriksson (Eskilstuna United)

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser