IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

3 juli, 2021

Inför Borgeby FK – IFK Norrköping

IFK Norrköping har lagt förra helgens förlust bakom sig och har fullt fokus på att hitta tillbaka till vinnarspåret – imorgon väntar en viktig match på Borgeby IP: “Vi har haft en bra vecka och vi är taggade att möta Borgeby”, säger Alma Sjödahl.

Borgeby FK är en av de tre nykomlingarna i Elitettan och har sedan tidigare en säsong i serien. Efter ett antal säsonger i division 3 och division 4 i början av 2000-talet gick de snabbt igenom division 2 och etablerade sig i division 1. 2018 vann de serien och det efterföljande kvalet mot Jitex – men sejouren i den nästa högsta serien blev ettårig. I fjol gick de obesegrade genom division 1 och slog sedan Mariebo IK i kvalet.

Efter nio spelade omgångar (två omgångar färre än övriga lag) innehar skåningarna jumboplaceringen i Elitettan med två kryss som inspelade poäng (1-1 mot Sundsvall och 0-0 mot Mallbacken)
   Senast kommer de från en 0-2-förlust borta mot Jitex och dessförinnan en 3-1-förlust hemma mot Lidköping.

IFK Norrköping stötte på patrull hemma mot Umeå förra helgen och gjorde helgen innan det en bra insats mot Uppsala trots att det inte blev några poäng.
   Senast hittade man dock tillbaka i den andra halvleken efter en första halvlek som laget inte var nöjd med. IFKs mål nickades in av Irma Cajlakovic (som ådrog sig säsongens tredje varning och därför är avstängd till morgondagens match) i den andra halvleken.
   -Det var en skitmatch och vi är taggade på att visa upp att vi är bättre än så. Det är en viktigt match utifrån vart de ligger – det ska bli kul att spela och visa att vi är bättre. Vi måste studsa tillbaka till vinnarspåret, sa Alma Sjödahl efter fredagens träning.
   Så mycket energi har inte lagts på Umeå-matchen.
   -Vi har gått igenom vad som verkligen gick fel, sen måste man lägga det bakom sig. De är ett bra lag men vi var inte tillräckligt bra. Det är bara att släppa och gå vidare så kommer det viktigare matcher framöver.

Vad ska ni göra för att få med er ett positivt resultat mot Borgeby?
   -Vi ska göra mål såklart, haha. Det handlar om att hitta vår defensiv som vi haft bra under säsongen. Att fortsätta på vårt offensiva spel och använda de styrkor vi har i laget.
   IFK möter Borgeby imorgon – därefter väntar Mallbacken hemma på Platinumcars Arena lördagen den 10/7. Sedan går laget på uppehåll och startar om igen den 7/8 borta mot BP.
   -Det vore skönt att avsluta med två vinster innan uppehållet, säger Alma Sjödahl.

IFK Norrköping–Umeå IK
Elitettan (12:26)
Söndagen den 4/7 kl. 15:00
Borgeby IP
Matchen sänds på NT.se och Sportexpressen Play
IFK-laget: Sofia Hjern (mv), Cornelia Baldi Sundelius (mv) – Selma Berggren, Clara Flenhagen, Emelie Johansson, Molly Wiklander, Selma Nyström, Alma Sjödahl, Jennie Egeriis, Thea Alvberger, Irmeli Jonsson, Lovisa Gustafsson, Grace Demir, Selma Cajlakovic

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Foto
Lasse Jansson

Annonser