IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

6 september, 2021

Inför BK Tinnis-IFK Norrköping

Veckomatch och den andra omgången i Svenska Cupen säsongen 2021/22 – den näst sista omgången innan ett eventuellt gruppspel försäsongen 2022. Då ställs IFK Norrköping mot Linköpingslaget BK Tinnis: “Vi ska fokusera på det vi gjort bra i de tidigare matcherna”, säger Filippa Karlberg.

BK Tinnis håller vanligtvis och till vardags till i Division 2 Dam Nordöstra Götaland där de efter fem spelade matcher ligger på en sjundeplats med sju inspelade poäng. Dock med en match mindre spelad än Bankeryds SK på samma poäng.
   Senast kommer laget från en uddamålsförlust mot Tranås-Torpa (3-4) och dessförinnan en strafförlust mot Lindö FF i Östgötacupens slutspel.
   IFK tog en stark poäng borta mot Mallbackens IF i lördags och var en ribbträff ifrån att ta med sig alla poäng. Laget har nu två raka utan förlust och en god och positiv känsla i gruppen.

Tinnis och IFK Norrköping möttes faktiskt under fjolårssäsongen – just i Östgötacupens semifinal. Då vann IFK med 6-2 efter bland annat ett hattrick av Lovisa Gustafsson.
   Samtidigt som IFK i egenskap av Elitettan-lag kliver in i den andra av tre omgångar vann Tinnis den första omgången mot seriekollegan Rimforsa IF med samma siffror, 6-2.

En spelare som gjorde det sista målet när laget möttes i fjol var Filippa Karlberg. Anfallaren har varit borta sedan början av året på grund av en knäskada men är sedan sommaren tillbaka i träning.
   De senaste veckorna har hon varit i samarbetsklubben Lindö FF och fått speltid med två assist på tre matcher som facit.
   Nu är hon tillbaka i IFK-tröjan och finns med i matchtruppen som åker till Linköping och Skarpans IP.

  • Det har varit en tuff tid med många timmar på gymmet. Men det är matcherna man sett fram emot och fått en att fortsätta kämpa, säger Filippa Karlberg.

Den senaste IFK-matchen hon gjorde var i den sista kvalmatchen hemma mot IK Rössö i oktober.
   Vad tänker och känner du inför morgondagens match?

  • Främst att det ska bli väldigt roligt att spela match igen. Vi har gjort det bra i de senaste matcherna. Träningarna ser väldigt bra ut med ett bra tempo.

I Lindö har hon under de senaste veckorna stegrat speltiden.

  • De matcherna har varit jättenyttiga för mig att komma tillbaka i matchspel och kunna stegra i speltid. Det är inte samma sak att spela på träningarna som på match.

Vad vill du se från er sida mot Tinnis?

  • Att vi spelar vårt spel och inte faller ner i deras tempo. Vi ska fokusera på det vi gjort bra i de tidigare matcherna och ta med oss det in i den här matchen, säger Filippa Karlberg.

BK Tinnis-IFK Norrköping
Svenska Cupen omgång 2
Tisdagen den 7/9 kl. 17:45
Skarpans IP
IFK-laget: Sofia Hjern (mv), Cornelia Baldi Sundelius (mv) – Selma Berggren, Clara Flenhagen, Camilla Olsson, Emelie Johansson, Ida Andersson, Molly Wiklander, Jennie Egeriis, Irmeli Jonsson, Lovisa Gustafsson, Filippa Karlberg, Sabina Ravnell, Selma Cajlakovič, Erica Cunningham, Irma Cajlakovič, Gloria Douglas

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser