IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

5 augusti, 2020

Inför BK Häcken – IFK Norrköping

Imorgon klockan 19.00 sparkas matchen mellan BK Häcken och IFK Norrköping igång på Bravida Arena. “Vi tror inte att matchbilden kommer att påminna om den mot Mjällby över huvud taget”, säger manager Jens Gustafsson inför matchen.

IFK Norrköping spelade oavgjort för andra matchen i rad när det i måndags blev 1-1- hemma mot Mjällby AIF. Sead Haksabanovic gav IFK ledningen i början av andra halvlek, men kort därpå fick Mjällby dit kvitteringen och resultatet 1-1 stod sig matchen ut. En poäng gjorde att IFK klev upp på 25 poäng och tog över serieledningen från Malmö FF, som har sämre samma målskillnad men färre gjorda mål (28-15 & 24-11).

Häcken ligger för närvarande femma i den allsvenska tabellen efter fyra segrar, sex oavgjorda och två förluster med målskillnaden 22-12. Segrar har det blivit mot Helsingborg, Hammarby, Elfsborg och AIK, oavgjorda möten med Falkenberg, Malmö, Sirius, Örebro och Östersund och förluster mot Mjällby och Djurgården. 15 av de 22 gjorda målen har Häcken gjort hemma på Bravida Arena.

Häcken har varit starka på hemmaplan under inledningen av säsongen. Vad är det för lag vi möter imorgon?

  • De har många skickliga spelare och det är ett lag som påminner ganska mycket om oss, säger Jens Gustafsson.

Vad vill du se att ni gör bättre än mot Mjällby?

  • Vi tror inte att matchbilden kommer att påminna om den mot Mjällby över huvud taget. Däremot är vi övertygade om att vi behöver vara bättre organiserade i vårat försvarsspel och ha mer tålamod.

SENASTE FEM MÖTENA:

  • Seger: 0-1, 27 oktober 2019, Allsvenskan.
  • Seger: 2-1, 7 juli 2019, Allsvenskan.
  • Seger: 0-1, 11 november 2018, Allsvenskan.
  • Seger: 2-1, 15 juli 2018, Allsvenskan.
  • Seger: 4-1, 19 september 2017, Allsvenskan.

Matchen mot BK Häcken med avspark 19.00 ser du på Dplay, och tecknar du Dplay-konto via den specifika länken nedan får IFK Norrköping en del av pengarna.

Klicka HÄR för att teckna Dplay-konto och samtidigt stötta IFK Norrköping!

 

 

Annonser