IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

6 mars, 2021

Inför avgörandet i Svenska Cupen

Imorgon tar IFK Norrköping emot IFK Göteborg på Platinumcars Arena i den sista matchen i gruppspelet. “Det är mycket som står på spel”, säger IFK Norrköpings tränare Rikard Norling inför matchen.

Imorgon avgörs det om det blir avancemang till kvartsfinal i Svenska Cupen eller inte.

  • Det ska förstås bli spännande. Vi har tränat hårt och förberett matchplanen väl, säger Rikard Norling inför matchen.

Efter en jämn och mållös första halvlek mot Sandviken förra helgen fick IFK in två snabba i början av andra. Till slut blev det seger med 4-1 för IFK Norrköping, som fick ta sig an matchen utan ett antal skadade spelare.

  • Vi har behövt individualisera veckan ganska mycket, det var ju några som inte var tillgängliga senast mot Sandviken. Efter matchen får vi se hur mycket vi fick ut av spelarna på planen, säger Rikard Norling.

Samtidigt som IFK Norrköping kopplade greppet om gruppsegern spelade Göteborg 1-1 hemma mot GIF Sundsvall. Göteborg, som i första matchen vände 3-1 till 3-4 borta mot Sandviken, kvitterade på övertid och behöver vinna imorgon för att ta sig om IFK Norrköping. Inför morgondagen har IFK Norrköping sex poäng, Göteborg fyra, Sundsvall ett och Sandviken noll.

  • Göteborg är ett bra lag som börjar få ihop det riktigt bra. Det kommer att bli en tuff match där det är handlar om att vinna, spela oavgjort eller försvinna. På förhand ska den här matchen vara den avgörande, och så blir det ju också. Det är mycket som står på spel, säger Rikard Norling.

IFK Norrköping – IFK Göteborg: Söndag 7/3 kl. 17.00, Platinumcars Arena, visas på Cmore.

Annonser