IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

25 januari, 2024

Inför årets första träningsmatch

IFK Norrköpings herrar har rest söderut för att göra sig redo inför morgondagens träningsmatch mot Lyngby BK.

Imorgon går försäsongen in i nästa fas. Klockan 12.00 sparkas Lyngby BK-IFK Norrköping i gång på Lundtofte Idrottsplats i Lyngby, norr om Köpenhamn.

  • Man vill vidare från träning och in i match. Även om det är träningsmatch, och att vi kommer dela den matchen väldigt tydligt i speltid, är det någonting annat. Det är långt ifrån tävling, men det är fortfarande att spela mot ett annat lag, säger huvudtränare Andreas Alm.

För IFK Norrköpings del är det den första matchen sedan allsvenskan avslutades i november. Danska Superligan har uppehåll sedan i början av december, och återstartar i mitten av februari.

Lyngby BK ligger sjua i Superligan, på tröskeln mellan slutspel om mästerskapet och nedflyttning.

  • Det blir 45 minuter på de flesta spelarna, det är bra att se spelarna och lite av det vi arbetat med. Det är alltid fysiska inslag när du spelar den första matchen. Jag känner Lyngby väl, jag har mött dem flera gånger med min förra klubb. Det är ett lag som normalt sett driver tempot väldigt högt i matcherna. De har en god del fysik i sitt lag, utöver att kunna löpa mycket har de mycket fysik. Det är en bra match att starta upp med, säger Alm.

Vito om Lyngby, som han spelat i och mött flera gånger:

  • De gör det jättefint i Superligan och det blir en tuff match för oss. De har en ny tränare, så jag vet inte var de är spelmässigt, men det är bra spelare hela vägen. Det kommer bli en bra match.

 

IFK Norrköping åker till Danmark med följande trupp: 

Målvakter: Oscar Jansson, David Andersson, Kevin Eriksson

Försvarare: Isak Ssewankambo, Jesper Lindvall, Edvin Tellgren, Yahya Kalley, Daniel Eid, Amadeus Sögaard, Anton Eriksson, Marcus Baggesen

Mittfältare/Anfallare: Vito, Laorent Shabani, Leo Jonsson, Noel Sernelius, Ture Sandberg, Dino Salihovic, Fritiof Hellichius, Oliver Matic, Stephen Bolma, Axel Brönner, Isak Andri Sigurgeirsson, Carl Björk, Arnor Traustason, Christoffer Nyman.

 

Lyngby BK-IFK Norrköping: Fredag 26 januari klockan 12.00, träningsmatch, Luntofte Idrottsplats, Danmark

  • Matchen visas på NT.se.
  • Matchen spelas på Lundtofte Idrætsplads, Ravnholmvej 11, 2800 Kongens Lyngby.
  • Det är fri entré till matchen, och parkering finns intill idrottsplatsen. Kiosk med begränsat utbud finns.
  • SLO på plats är Victor Gustavsson. Har du frågor finns Vicke att kontakta på telefonnummer 0721 47 72 12.

Annonser