IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

21 maj, 2021

Inför Älvsjö AIK – IFK Norrköping

Efter en normal träningsvecka åker IFK Norrköping till den kortaste av säsongens bortamatcher. I morgon väntar obesegrade Älvsjö AIK på Älvsjö IP: “De är ett bra lag och starka på fasta situationer”, säger Clara Flenhagen.

Trots att Älvsjö AIK 2019 förlorade kvalet till Elitettan mot Alingsås FC fick de en gratisplats efter att LB07 dragit sig ur serien. I slutet av 90-talet tog Älvsjö fem raka SM-guld tillsammans med 3 cup-titlar. 2003 slogs de ihop med Djurgårdens IF och tog SM-guld igen. Älvsjö som egen förening har sedan dess jobbat sig uppåt i seriesystemet och tackade för platsen i Elitettan genom att hänga kvar som 10:a.
   Årets säsong har Stockholmslaget öppnat med två segrar och tre kryss. Det är också de tre senaste matcherna de kryssat – 1–1 borta mot Möron, 1–1 hemma mot Uppsala och 0–0 borta mot IFK Kalmar.
   Senaste segern kom i den andra omgången (1–0) borta mot Jitex.

IFK Norrköping hade tre matcher på sju dagar och avslutade den med att spela 1–1 hemma mot BP i en match som gästerna till stora delar förde men där båda lagen hade möjligheter att ta alla tre poäng.
   Det som först såg ut att vara Emelie Johanssons första IFK-mål var istället ett självmål och IFK-försvaret slet kollektivt bra och avvärjde BPs anfallsförsök i en tuff och fysisk match.
   IFK har inlett säsongen med två vinster, ett kryss och en förlust.
   –Inledningen har känts bra. Det är klart man känner att det är en tuffare nivå, men vi har gjort det bra och kommit in i det bra, säger Clara Flenhagen.

Älvsjö är knappast någon okänd motståndare för IFK. De har tidigare möts i seriespel (senast 2017 i division 1) men också stött på varandra i ICA Cupen under de tidigare futsal-åren.

Nu väntar hemmalaget på Älvsjö IPs konstgräs där IFK är på jakt efter sin tredje seger i årets Elitetta.
   –Vi kommer från en bra prestation mot BP. Det är den vi ska ta med oss in. Vi har gått igenom hur de spelare och vi vet att det har gått bra för dem. Vi ska göra allt vi kan för att ta med poäng därifrån, säger Clara.
   Hur är läget i truppen efter veckan som varit?
   –Det är bra. Vi har haft ett tight spelschema men nu fått träna en hel vecka vilket har varit skönt. Förra veckan blev träningarna mer återhämtning, få igång kropparna och tagga igång till nästa match. Nu har vi kunnat fokusera på vad vi ska göra.
  Vad vill du se från IFKs sida i morgon?
–Jag vill att vi hittar vårt spel och att vi vågar rulla boll och hittar våra kombinationer. Men även att alla går in med den energi vi kan som lag och att alla kämpar för varandra

Älvsjö AIK–IFK Norrköping
Elitettan (5:26)
Lördagen den 22/5 kl. 15:00
Älvsjö AIK
Matchen sänds på NT.se och Sportexpressen Play och liverapporteras på Twitter
IFK-laget: Sofia Hjern (mv), Anna Weström (mv), Selma Berggren, Clara Flenhagen, Alva Lundin, Emelie Johansson, Molly Wiklander, Selma Nyström, Alma Sjödahl, Jennie Egeriis, Thea Alvberger, Irmeli Jonsson, Lovisa Gustafsson, Grace Demir, Irma Cajlaković, Ebba Sjögren, Selma Cajlaković, My Cato (LFC)

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Foto
Lasse Jansson

Annonser