IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

13 juni, 2020

Inför: Älta IF-IFK dam

Om det finns ett ord som summerar morgondagens seriepremiär så är det “äntligen!”. Efter en alldeles för lång period av träning, träning och träning ska IFK Norrköping dam och de övriga lagen i division 1 södra Svealand börja spela om poäng: “Vi hade bra spel på träningen i torsdags så jag har en positiv magkänsla”, säger Clara Flenhagen.

Mittbacken från Svärtinge kliver in i sin fjärde säsong för IFK Norrköping efter debuten 2017. Den debuten skedde i just Stockholmsserien och även då fanns Älta IF med.
   Sedan dess har klubbarna gått lite olika vägar.
   IFK har två raka andraplatser i division 1.
   Älta IF åkte ur 2018 men studsade tillbaka till säsongen 2020 efter att ha kommit kommit fyra i division 2.
   Således var 2017 det året Älta och IFK mötte varandra. Då vann Älta båda matcherna och båda lagen slutade på samma poäng när tabellen summerades.

De matcherna är historia – precis som försäsongen.
   Clara Flenhagen ser fram emot att äntligen rulla igång seriespelet.
   –Ja det är klart att det känns extra taggat. Man har gått och väntat på ett besked i flera veckor nu så att det äntligen drar igång känns så kul.
   Hur har ni hanterat allt som varit?
   –Den rekordlånga försäsongen har helt klart varit tuff, man är liksom inte van med att ha försäsong i ett halvår. Just att inte veta vad som ska hända och att inte riktigt kunna se fram emot något har varit jobbigt.
   IFK har kört på som vanligt.
   –Det är klart att det har gått lite i perioder, men i det stora hela tycker jag att vi har gjort det bra och förhoppningsvis är vi mer förberedda än de andra lagen.

En positiv inställning, viljan att vinna varje duell och hela tiden hjälpa varandra – det är receptet på att IFK ska ta tre premiärpoäng mot nykomlingen från de sydöstra delarna av huvudstaden.
   –Jag hoppas såklart att vi ska få till vårat spel och spela en bra fotboll. Men samtidigt är det första matchen på väldigt länge och jag tror inte det är bra att ha för höga förväntningar på själva spelet. Det viktigaste är ju ändå att vi gör fler mål än de andra, ler Clara.
   Det är en blandad känsla inför morgondagens match.
   –Det både spännande och nervöst men framför allt väldigt taggat. Man har väntat på det här extremt länge. Vi hade bra spel på träningen i torsdags så jag har en positiv magkänsla, det finns inget annat än att vi ska ta med oss tre poäng hem, säger Clara Flenhagen.

Älta IF–IFK Norrköping
Division 1 södra Svealand 1:11
Söndagen den 14/6 kl. 14:00
Älta IP
IFK-truppen: Sofia Hjern (mv) – Sara Hjelm, Clara Flenhagen, Mathilda Holmberg, Ida Andersson, Molly Wiklander, Filippa Sjöberg, Alma Sjödahl, Lovisa Gustafsson, Grace Demir, Filippa Karlberg, Alma Ekberg, Sabina Ravnell, Ebba Sjögren Selma Caljakovič, Irma Cajlakovič

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser