IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

5 juni, 2021

Inför Alingsås FC – IFK Norrköping

IFK Norrköping är på jakt efter att bryta den resultatmässigt negativa trenden. Efter en full träningsvecka är laget väl förberett inför morgondagens resa västerut: “Det har varit mycket fokus på anfallsspel för att vi ska bli vassare inne i boxen”, säger Ebba Sjögren.

2016 bröt sig damsektionen loss från Holmalunds IF och grundade Alingsås FC United – en klubb som skulle bli stadens elitlag. 2018 landade laget en fjärdeplats i division 1 för att säsongen efter vinna serien och därefter också kvalet med totalt 2–0 mot Älvsjö AIK. Debutsäsongen i Elitettan slutade med en sjundeplats och ett avancemang till Svenska Cupens gruppspel där trippelt damallsvenskt motstånd fanns i FC Rosengård, Kristianstads DFF och Vittsjö GIK.

Laget från Västergötland har öppnat årets säsong med tre segrar, två kryss och två förluster. Senast bortaslog man Bollstanäs SK med 4-0 efter tre mål de sista tjugo minuterna.
   Man inledde serien med just de där två förlusterna – sedan har man fem raka utan nederlag. Bland annat ett kryss mot topplaget Umeå IK.

IFK Norrköping har två raka förluster i bagaget. Senast efter 0-3 hemma mot Morön BK i en match där resultatet rätt så klassiskt inte speglade matchbilden. Trots ett bättre offensivt spel med mer tålamod och bollinnehav stod en bra gästande målvakt i Louise Högrell i vägen för allt hon sattes på prov med där Alva Seleruds curlade skott räddades akrobatiskt. Morön satte sina chanser medan IFK dessvärre inte gjorde det.
   Det blev en tung, seg och tråkig förlust hemma på Platinumcars Arena.

Nu har IFK lagt förra helgen till handlingarna och haft en full träningsvecka där den sedvanliga fotbollen blandats med lagaktiviteter.
   -Träningsveckan har varit bra och vi har fortsatt jobba på det vi inte tyckte fungerade förra matchen, säger Ebba Sjögren.
   Det offensiva spelet har varit det som de jobbat med mest frekvent.
   -Det har varit mycket fokus på anfallsspel för att vi ska bli vassare inne i boxen.
   Både Ebba och IFK var – såklart – missnöjda efter matchen mot Morön.
   -Det känns kul att få spela match igen och vi är revanschsugna.

Har ni analyserat eller pratat om något speciellt efter matchen mot Morön?
   -Det var ett steg framåt även om resultatet kanske visade något annat så det får vi ta med oss. Vi hade ett tålamod som vi saknat innan och spelade bollen mer inom laget. Vi hittade en del bra kombinationer som tog oss till bra lägen och dessutom fyllde vi på med mycket folk.
   Under de senaste matcherna är det just det offensiven som hackat.
   Kanske kan det lossna mot ett Alingsås som släppt in åtta mål på sju matcher.
   -För att få med oss ett bra resultat imorgon krävs det att vi blir ännu vassare framåt och att vi skapar en mentalitet att vi måste jobba hårt kollektivt i 90 minuter plus tillägg. Då har vi goda chanser att få med oss tre poäng hem, säger Ebba Sjögren.

Alingsås FC United–IFK Norrköping
Elitettan (7:26)
Söndagen den 6/6 kl. 15:00
Mjörnvallen
Matchen sänds på NT.se och Sportexpressen Play
IFK-laget: Sofia Hjern (mv), Cornelia Baldi Sundelius (mv) – Selma Berggren, Clara Flenhagen, Alva Lundin, Emelie Johansson, Molly Wiklander, Selma Nyström, Alma Sjödahl, Jennie Egeriis, Irmeli Jonsson, Lovisa Gustafsson, Grace Demir, Selma Cajlaković, Ebba Sjögren, Irma Cajlaković, My Cato (LFC)

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Foto
Lasse Jansson

Annonser