IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

3 april, 2021

Inför AFC Eskilstuna – IFK Norrköping

Under söndagen spelar IFK Norrköping borta mot AFC Eskilstuna i vad som blir generalrepetitionen inför den allsvenska premiären nästa helg. “Vi har kommit längre än jag vågat hoppas på”, säger Rikard Norling inför matchen.

Förra helgen bjöd på en klar IFK-seger när Jönköpings Södra besegrades med 5-0 på Platinumcars Arena. Imorgon styr kosan mot Eskilstuna och bortamatch mot AFC.

  • Jag vill se att vi fortsätter vår process och resan vi är på. Vi har haft ytterligare en bra träningsvecka och spelarna som varit på landslagsuppdrag är nu hemma i boet igen. Kevin kommer att vara med i truppen imorgon men de andra tre (Sead Haksabanovic, Ísak Bergmann Jóhannesson och Finnur Tómas Pálmason) är inte med, säger Rikard Norling.

Både förra helgen och denna helg matchar IFK mot motstånd från Superettan. Har det funnits någon tanke med det?

  • Försäsongsschemat och alla träningsmatcher var bokade redan innan jag kom men i och med att vi åkte ur cupen behövde vi hitta en extra match. Vi sneglade runt och letade och fick till slut klart med Jönköping.

Du nämnde processen och resan vi är på, hur långt ser du att vi kommit i den med en vecka kvar till premiär?

  • Jag tycker vi har kommit längre än jag vågat hoppas på. Det är min känsla och jag hoppas att den stämmer med realiteten. Svaren vi fått under matcherna har bekräftat den känslan mer än tvärtom. Vi hittar mer och mer rätt i vilka som ska spela var på planen, det finns en handfull spelare som är ”antingen eller” och vi får hela tiden en bättre bild av det för att få ut maximalt av individen och laget, avslutar Rikard.

 

AFC Eskilstuna – IFK Norrköping 4/4 kl 14.00, Tunavallen, Discovery+. 

  • Superdeal på discovery+ Total årspaket! Skaffa årspaketet för 199kr/månad (ord. pris 299kr/månad). För varje nyteckning genom denna länk går det en del av pengarna direkt till IFK Norrköping. Se morgondagens genrep och häng med redan från start av Allsvenskan!

Annonser