IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

3 mars, 2023

Info: Biljettsläpp på Platinumcars Arena

Premiärerna för våra representationslag närmar sig med stora steg, samtidigt som arenan genomgår en inspektion.

Damernas historiska premiär är inte ens en månad bort. Måndagen den 27 mars kommer Växjö DFF på besök med äran att stå för motståndet när IFK Norrköping för första gången någonsin spelar i damallsvenskan. Biljetter till matchen släpps måndagen den 6:e mars.

För herrarna är det nästan exakt en månad till premiären av allsvenskan. Söndagen den 2 april sparkas säsongen i gång hemma mot IK Sirius.

I samband med avyttringen av södra plan, bakom södra läktaren, inleddes en inspektion av läktarna för att föreningen ska få en bild av arenans skick och möjligheterna för vidareutveckling av den.

IFK Norrköping anlitade AFRY, en byrå med vana att genomföra liknande undersökningar av stora bärande konstruktioner på arenor, för kontrollen och vid inledande inspektioner efterfrågades hur ofta, och när, arenan har besiktats. Det finns ingen dokumentation på att arenan sedan ombyggnationen för nära 15 år sedan har besiktats.

Därför behövde föreningen inleda inspektionen av arenan nu.

En del i den inspektionen är att det nu genomförs provtagningar av betongkonstruktionen på västra och södra läktaren, och sedan ett par veckor tillbaka har nämnda läktare varit avstängda för publik. Detta är en försiktighetsåtgärd under tiden testerna genomförs. Även Curva Nordahl och östra läktaren har testats, och godkänts.

Resultatet av testerna på läktarna kommer den 14:e och presenteras av AFRY, som tagit proverna, för föreningens medlemmar på årsmötet den 15:e mars. Detta har medlemmarna informerats om i Kamratbladet den 28/2.

IFK Norrköping kommer inte att släppa några biljetter till herrarnas premiär innan testerna presenterats, men förbereder sig på olika scenarion beroende på vad testerna säger om läktarnas skick.

Biljettsläpp till premiären mot Sirius är planerat till den 16:e mars, men det datumet kan komma att bli försenat.

 

6 mars: Biljettsläpp IFK Norrköping-Växjö DFF.

15 mars: Årsmöte – bli medlem här.

16 mars: Biljettsläpp till IFK Norrköping-IK Sirius.

Säsongskort, och biljetter när de är släppta, finns här.

 

Säsongskortsinnehavare och medlemmar kommer uppdateras med vad testerna visar efter att de presenterats på årsmötet. 

Annonser